Τα καμώματα του Elon Musk δεν έχουν τελειωμό. Ο ηγέτης της SpaceX και της Tesla, ξέρει ότι μπορεί να εξαγοράσει τους πάντες και όταν θίγονται τα προσωπικά του συμφέροντα, δεν διστάζει να επιχειρήσει προσέγγιση με σκοπό τη δωροδοκία. Έτσι, ο 19χρονος Jack Sweeney δέχτηκε πρόταση 5.000 δολαρίων από τον Musk για να σβήσει το προφίλ στο Twitter που έχει όνομα «Elon Musk’s Jet», δηλαδή το jet του Elon Musk, το οποίο ανιχνεύει σε κάποιο πρόγραμμα και παρουσιάζει τη θέση του κάθε στιγμή.

Ο Sweeney ανέπτυξε ένα bot που μπορεί να ανιχνεύει κάθε στιγμή που βρίσκεται το ιδιωτικό αεροπλάνο του Musk και κατ΄επέκταση να καταγράφει τις πτήσεις του από την απογείωση ως την προσγείωση μέχρι τη διάρκεια του ταξιδιού. Το προφίλ αυτό έχει ξεπεράσει τους 150.000 ακόλουθους, με τον Sweeney να έχει κάνει το ίδιο και για άλλους δισεκατομμυριούχους, όπως τον Bill Gates και τον Jeff Bezos.

Τον περασμένο Νοέμβριο λοιπόν, ο Elon Musk έστειλε στον 19χρονο ένα μήνυμα, ζητώντας του να καταργήσει το account γιατί εκθέτει την ασφάλεια του. Ο Sweeney δεν ενέδωσε και ο CEO των Tesla και SpaceX του προσέφερε τελικά 5.000 δολάρια για να τον σβήσει και να μην δίνει την ευκαιρία σε «τρελούς ανθρώπους» να ανιχνεύουν τις πτήσεις του. «Δε θα ήθελα να με πυροβολήσει κανένας θεοπάλαβος», είπε ο Elon.

Neuralink: Ο Elon Musk σχεδιάζει δοκιμές τσιπ σε ανθρώπινους εγκεφάλους

Ο Elon Musk έγινε το «παιχνιδάκι» ενός 19χρονου

Ο Sweeney του ζήτησε όμως 50.000 δολάρια για να βγάλει τα δίδακτρα του κολεγίου και να αγοράσει ένα Tesla Model 3, με τον Musk να του απαντά στις 19 Ιανουαρίου πως δεν θεωρεί σωστό να πληρώσει για να κατέβει το προφίλ. Ο Sweeney αντιπρότεινε τότε αντί για χρήματα, να του δοθεί η ευκαιρία για μια πρακτική άσκηση σε μια από τις εταιρείες του, με τον Elon Musk να μην έχει απαντήσει σε αυτό.

https://twitter.com/ElonJet/status/1486438551294074882?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1486438551294074882%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.com%2F2022%2F01%2F30%2Fbusiness%2Felon-musk-private-jet-twitter%2Findex.html

Απ΄ό,τι φαίνεται, ο Sweeney ψάχνει ευκαιρίες και με τα bots που έφτιαξε, περισσότερο θέλει να βρει ευκαιρία να κερδίσει κάτι από τους tech titans, παρά να τους προκαλεί εκθέτοντας τις πτήσεις τους. Ο 19χρονος είναι SpaceX enthusiast, με ιδιαίτερη προτίμηση στους πυραύλους Falcon Heavy.

«5.000 δεν είναι αρκετά σε σχέση με το πόσα βγάζω απ΄αυτό. Δεν αντικαθιστούν με τίποτα τον παράγοντα της απόλαυσης μου», είπε στο CNN ο Sweeney που έχει πατέρα που δουλεύει σε αεροπορική και αγαπάει τις πτήσεις. Ο 19χρονος αποκάλυψε ότι πρότεινε στον Elon Musk ένα πρόγραμμα που μπλοκάρει την ανίχνευση των πτήσεων του, αλλά μάλλον έχει αντίδοτο και σε αυτό, αφού εξακολουθεί να τον βρίσκει το bot του νεαρού.

Πηγή: CNN