Δεν έχει τέλος η προσπάθεια εξυγίανσης της ΕΛ.ΑΣ. από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων, τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια συνεχώς νέες σοβαρότατες παρεκτροπές αστυνομικών. Αυτή τη φορά το φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ιδιότυπο εμπόριο όπλων μεταξύ εν ενεργεία και πρώην αστυνομικών με τους ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου.

Την υπόθεση έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα «Το Βήμα» και ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, περιγράφοντας τις συναλλαγές των επίορκων αστυνομικών με υπόπτους εγκληματικών ενεργειών. Το εμπόριο όπλων τροφοδοτούσε με ποσά με αρκετά μηδενικά τους λογαριασμούς των αστυνομικών και βεβαίως με «εργαλεία» για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση, άνθρωποι του υποκόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επίορκοι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν σκοπευτικούς συλλόγους ως «βιτρίνα» προκειμένου να δικαιολογούν με διάφορους έμμεσους τρόπους τη διακίνηση όπλων και πυρομαχικών.

Εμπόριο όπλων χωρίς τύψεις, για τα λεφτά

Στο δημοσίευμα του «Βήματος» ξεχωρίζει η παρουσία ενός αστυνομικού που υπήρξε φρουρός πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα τονίζεται πως ο ίδιος έλεγε σε υποκλαπείσα συνομιλία πως από το εμπόριο όπλων κατάφερνε να βγάζει αρκετά χρήματα, εκφράζοντας παράλληλα δυσαρέσκεια για τον μισθό των 1.400 ευρώ που έβγαζε στο Σώμα.

«Τι να την κάνω την Αστυνομία; Έχει εξευτελιστεί εντελώς. Να είμαι εκεί με μισθό 1.400 ευρώ, ενώ με τις δουλειές αυτές έχει φτάσει μέρα που βγάζω και δύο χιλιάρικα; Είναι ασύμφορη!».

Το «βαθύ λαρύγγι» ήταν… μαφιόζος!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, το Εσωτερικών Υποθέσεων «τρέχει» την έρευνα εδώ και μήνες και συγκεκριμένα από τις 17 Μαρτίου του 2023. Ο υποστράτηγος Παναγιώτης Πούπουζας, επικεφαλής της ΥΕΥ επέβλεπε προσωπικά κάθε… λεπτό τη συγκεκριμένα έρευνα.

εμπόριο όπλων
Ο επικεφαλής του Εσωτερικών Υποθέσεων, υποστράτηγος Παναγιώτης Πούπουζας (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Το συγκλονιστικό δε, είναι πως η… καταγγελία για τις παράνομες δραστηριότητες των επίορκων αστυνομικών αλλά και για το εμπόριο όπλων, έφερε στην επιφάνεια ανώνυμος πληροφοριοδότης ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι «άνθρωπος της νύχτας».

Το «βαθύ λαρύγγι» του νέου σκανδάλου στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είχε στείλει ένα αναμφίβολα γλαφυρό email:

«… Βάλατε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είμαι σε θέση να ξέρω ότι από το 2021 κάνει τον άρρωστο και παίρνει άδειες από την Αστυνομία, ενώ δεν έχει δουλέψει μέχρι σήμερα. Πουλάει “μαύρα” όπλα σε ανθρώπους της νύχτας. Αυτό το λέω γιατί είμαι κι εγώ άνθρωπος της νύχτας κι έχουν ακούσει τα αφτιά μου πολλά για πολλούς.

Ο ίδιος προσποιείται τον εκπαιδευτή σε σκοπευτήριο της Δυτικής Αθήνας. Το ίδιο σκοπευτήριο επισκέπτονται και πυροβολούν μαζί του και άλλοι φίλοι του οι οποίοι είναι ακριβώς σαν κι αυτόν. Όλοι ξέρουν τι κάνουν και πώς βγάζουν τα λεφτά τους. Ο ίδιος λέει σε όλους ότι βρισκόταν σε κρίσιμες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, εκεί έκανε κουμάντο και κανόνιζε τα πάντα. Επίσης ότι δεν τον ακουμπάει κανείς…», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Τι λέει το διαβιβαστικό

Το «Βήμα» καταγράφει παράλληλα τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς την αρμόδια εισαγγελία. Το δικόγραφο είναι μάλιστα 50 σελίδες το οποίο αναφέρει πως «τα μέλη του κυκλώματος – πρώην και νυν αστυνομικοί – μαζί με έναν ιδιώτη γιατρό στα νότια προάστια της Αθήνας δραστηριοποιούνται στις εικονικές δηλώσεις συμμετοχών φερόμενων αθλητών σκοποβολής σε αγώνες κάνοντας χρήση ψευδών βεβαιώσεων συμμετοχών αθλητών σε αγώνες και εξαπατώντας τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις ανά τη χώρα.

Στις σχετικές γνωματεύσεις αναφερόταν ψευδώς ότι εξετάστηκαν από κοινού οι αθλητές σκοπευτικών συλλόγων, παρότι ουδέποτε είχαν εμφανιστεί σε αυτούς».

Ακόμη στο διαβιβαστικό συμπεριλαμβάνονται και οι επίμαχοι διάλογοι που αφορούν στο εμπόριο όπλων.