Νεκρός στο εξοχικό του στη Σκούρτα Βοιωτίας βρέθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές. Φαίνεται να του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου, σύμφωνα με την αστυνομία. Άγνωστοι μπήκαν στο εξοχικό του και σκότωσαν τον 53χρονο στην αυλή του, όταν τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο συγγενείς του, σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε αυτούς είναι και η κόρη του. Κι οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Τα δυο άτομα επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία έγινε στις 12:10. Προανάκριση διενεργεί στο Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.

Το όνομα του του Γιάννη Σκαφτούρου βρισκόταν σε εκείνα της ηγετικής ομάδας του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος. Οι Αρχές ασχολούνται μαζί του τα τελευταία περίπου 25 χρόνια καθώς είχε κατηγορηθεί για πολύκροτες υποθέσεις, όπως η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα, αλλά αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Τον Ιούνιο του 2018 έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από όπου αποφυλακίστηκε πριν 2 χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2020 απασχόλησε ξανά τις αρχές, όταν μετά από έλεγχο στη Γλυφάδα, που του έκαναν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι είχε πάνω του ένα πιστόλι που το κατείχε παράνομα, όπως και έναν ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητα της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Αμερικάνοι διπλωμάτες στην Ουκρανία: Νέα στρατιωτική στήριξη ανακοίνωσαν Blinken και Austin

Γαλλία: Τι σημαίνει η νίκη του Emmanuel Macron σύμφωνα με αναλυτές

Ουκρανία: Συμπληρώθηκαν 2 μήνες εισβολής – Το Ντόνμπας και η Μαριούπολη στο επικέντρο των επιθέσεων