Ενεργή παραμένει η φωτιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ στην Εύβοια και στην Αττική έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Σε εξέλιξη παραμένει για τρίτη ημέρα η φωτιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από την περιοχή Ελαία. Το βράδυ ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ανέμων, που άλλαζαν φορά αρκετές φορές, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των αρχών. Κάποια στιγμή κινούνταν προς Ερατεινή, ενώ δόθηκε μάχη για να την αναχαιτίσουν στον Πάνορμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα είναι βελτιωμένη, ωστόσο οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για την οριοθέτησή της. Στο σημείο  επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Επίσης παραμένει σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  και η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια (Μεσσηνία) κοντά στον Μελιγαλά. Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστικές δυνάμεις – 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα– έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ελικόπτερο.

Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη (εδαφικής αρμοδιότητας της Δ.Α. Αρκαδίας):

Των Ι.Χ.Ε. οχημάτων και λεωφορείων, στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6), όπου η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. Τρίπολης –Καλαμάτας.
Φορτηγών οχημάτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6).