Η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, εξετάζει νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η γνωστή φαρμακοβιομηχανία συνεχίζει να δραστοριοποείται και εκτός του χώρου του φαρμάκου, καθώς σκοπεύει να επεκταθεί σε νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο καταστατικό της πάντως, αναφέρεται ξεχωριστά ο σκοπός της εκμετάλλευσης ξενοδοχειακών, τουριστικών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κάθε συναφούς που θα εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα, η εταιρεία μπορεί να συμμετέχει κατόπιν αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις ή εταιρείες κερδοσκοπικού εν γένει χαρακτήρα.

Η ΒΙΑΝΕΞ είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου φαρμάκου στην Ελλάδα, παραμένοντας υπό ελληνική ιδιοκτησία. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (οικονομική χρήση 2021) η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις (μετά την αφαίρεση του Claw Back & Rebate 316,507 εκατ. ευρώ ή αύξηση 8,14% έναντι 292,694 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ το καθαρό αποτέλεσμα (κέρδη μετά από φόρους) ανήλθε σε 14,75 εκατ. ευρώ από 12,718 εκατ. ευρώ το 2020.

Πάντως, ο κλάδος της τουριστικής ανάπτυξης, της αναψυχής αλλά και της αποκατάστασης (φυσικής και ιατρικής) παρουσιάζουν παγκόσμιο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια.