Σε χαρτοφυλάκιο που θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ στοχεύει η Noval Property ΑΕΕΑΠ του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ έως το τέλος του 2023, καθώς «τρέχει» επενδύσεις που σε βάθος τριετίας θα προσεγγίσουν τα 350 εκατ. Ευρώ.

Μία από τις κινήσεις της εταιρίας είναι η εγκατάσταση logistics στη Μάνδρα. Πρόκειται για μία επένδυση σύγχρονων προδιαγραφών με υψηλή αποθηκευτική ικανότητα, δείκτη λειτουργικότητας και χαμηλού λειτουργικού κόστους. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την κατασκευή Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στη Μάνδρα.

Το έργο αυτό ακόμη θα πιστοποιηθεί κατά LEED στο επίπεδο GOLD, ώστε να καταταχθεί στις ανώτερες ενεργειακά κατηγορίες, με εξαιρετική περιβαλλοντική απόδοση.

Η κατασκευή του προχωρεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στον μισθωτή τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα έτερα ακίνητα

Παράλληλα, η εταιρεία του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ «τρέχει» την ανάπτυξη τριών ακόμη ακινήτων της, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα των γραφείων, αλλά και της φιλοξενίας. Ειδικότερα, στο Μαρούσι, στη συμβολή της Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου με την οδό Χειμάρρας 10-12, στο πρώην ακίνητο της Kodak, ξεκίνησε να κατασκευάζεται ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα γραφείων στην Αττική.

Σε έτερο ακίνητο της εταιρείας, επίσης στην οδό Χειμάρρας 16 και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, έχει ήδη εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την επέκταση υφιστάμενου κτιρίου γραφείων, μέσω της δημιουργίας μιας νέας πτέρυγας γραφειακών χώρων, που θα προσθέσει τρεις ακόμα ορόφους.

Μία ακόμα σημαντική κίνηση της Noval αφορά την αξιοποίηση ενός υφιστάμενου, ημιτελούς κτιρίου, στην οδό Αρδηττού 40-42 (συμβολή με οδό Μάρκου Μουσούρου 2-6 και Κοσμά Μπαλάνου 1), στην περιοχή του Μετς. Στο εν λόγω ακίνητο προωθείται η δημιουργία ενός κτιρίου μεικτής χρήσης κατοικιών και γραφείων.

Η δραστηριότητα της Noval

Σε ότι αφορά την ίδια την εταιρεία Noval Property είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η 2η μεγαλύτερη Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας η οποία δραστηριοποιείται σε τομείς ανάπτυξης αλλά και επενδύσεων σε ακίνητα.

Η Noval Property, η οποία είναι θυγατρική της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων με43 ακίνητα σε Ελλάδα και Βουλγαρία το οποίο αποτελείται από κτίρια γραφείων και εμπορικά κέντρα καθώς και από ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτίρια.

Συνολικά η επιφάνειά τους υπολογίζεται στα 453.000 τ.μ ενώ η αξία του χαρτοφυλακίου στα μέσα του 2021 βρισκόταν στα 389,7 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ως ουσιαστικό της στόχο να δημιουργήσει αξία καθιερώνοντας τον εαυτό της ως ένα σημείο αναφοράς στις επενδύσεις ακινήτων.

Επίσης μία από τις σταθερές αξίες της εταιρείας αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη η οποία χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες δυνατότητες ώστε οι επενδύσεις να λαμβάνουν χώρα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία.