Η γνωστή δανική εταιρεία κοσμημάτων Pandora A/S προχώρησε στη σύσταση θυγατρικής στην Ελλάδα, κίνηση που υποδηλώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές που διαβλέπει στην εγχώρια αγορά σε συνδυασμό με τις αυξημένες τουριστικές ροές.

Η Pandora Greece, η ελληνική θυγατρική της Pandora Α/S, που σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται χειροποίητα και μοντέρνα κοσμήματα σε προσιτές τιμές, συστάθηκε στις 21 Μαρτίου με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 25.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη, το οποίο θα καταβληθεί ολοσχερώς από τη μητρική εταιρεία.

Οι Peter Ring, πρόεδρος, Massimo Basei διευθύνων σύμβουλος και ο Martino Giuseppe Mauro Pessina, απαρτίζουν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ η θητεία του ορίστηκε στα έξι έτη. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο της δανικής εταιρείας κοσμημάτων είναι η εταιρεία «Μαραγκουδάκη Ελευθερία Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.» με κύκλο εργασιών 12,2 εκατ. ευρώ κατά την οικονομική χρήση του 2021 και κέρδη προ φόρων 2,5 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν πάντως δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν η συνεργασία των δύο πλευρών θα διαφοροποιηθεί.