Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, κλιμάκιο του κόμματος είναι στην περιοχή.

«Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων», υπoγραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων.

Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθώ για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Ήδη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση είναι στην περιοχή.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταβαίνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταβαίνει ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Στην Καλαμάτα όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες του ναυαγίου μεταβαίνει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία χαρακτήρισε το ναυάγιο «τραγωδία».

Δεκάδες νεκροί σε ναυάγιο αλιευτικού

Από το ναυάγιο, 59 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν υπερβολικά πολλοί μετανάστες (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 700) και ενδεικτικό είναι ότι έχουν ήδη διασωθεί 104 και αγνοούνται εκατοντάδες.

μετανάστες

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ναυαγών του αλιευτικού που απέπλευσε από τη Λιβύη. Εκφράζονται, δυστυχώς, φόβοι ότι οι αγνοούμενοι είναι πάρα πολλοί και όσο η ώρα περνά, τόσο λιγοστεύουν και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το πλοίο, το οποίο φέρεται να βρισκόταν στην 5η ημέρα του ταξιδιού από Λιβύη προς Ιταλία, έπλεε με μπουνάτσα όταν υπήρξε ένας ξαφνικός κλυδωνισμός μετά τον οποίο άρχισε να βυθίζεται. Οι επιβαίνοντες στο πλοίο ήταν Πακιστανοί, Αφγανοί, Σύροι και Παλαιστίνιοι.