Περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε, χθες, στη Γαλλία, με το Παρίσι να αναστατώνεται από τους πυροβολισμούς που στόχευσε άγνωστος προς το πλήθος, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να τραυματίσει μερικούς ακόμα.Το συμβάν έγινε κοντά στο πολιτιστικό κέντρο Κούρδων στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το BFM TV.

Ο υπαίτιος για τα πυρά είναι ένας 69χρονος, ο οποίος συνελήφθη αμέσως. Ο ίδιος φέρεται να είπε στον αστυνομικό πως προέβη στην επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής». Ο πατέρας του τον χαρακτήρισε ως «παλαβό, λιγομίλητο και κλεισμένο στον εαυτό του».

Ο 69χρονος είχε ένα βαλιτσάκι που περιείχε δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του.

Παρίσι: Γνώριμος στις αρχές ο 69χρονος

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δράστης έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις. Τον Ιούνιο είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση, για βιαιότητες με όπλα που διέπραξε το 2016. Σε βάρος του είχαν απαγγελθεί το Δεκέμβριο του 2021 κατηγορίες για βιαιότητες με όπλα, εκ προμελέτης και με ρατσιστικό χαρακτήρα, για γεγονότα της 8ης Δεκεμβρίου 2021.

Στη δεύτερη υπόθεση, είναι ύποπτος ότι τραυμάτισε με μαχαίρι μετανάστες σ’ ένα καταυλισμό στο Παρίσι και ότι κατέστρεψε σκηνές τους, είχε δηλώσει τότε μια αστυνομική πηγή. Έπειτα από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος στις 12 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει ο νόμος, και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμη: Δυστύχημα στη Ρουμανία: Από τη Λάρισα ο άνδρας που έχασε τη ζωή του – «Καρμανιόλα» η συγκεκριμένη υπόγεια διάβαση

Πίσω 2017, ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή. Αντιθέτως είναι άγνωστος στις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας και πληροφοριών και δεν είχε φάκελο ως ακροδεξιός.