Τα επόμενα 24ωρα θα φέρουν μια ψυχρή εισβολή στη χώρα μας, ένας ισχυρός χιονιάς, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν να πέφτει χιόνι και σε χαμηλά υψόμετρα. Μάλιστα, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει μέχρι και -20 βαθμούς στα βόρεια, ενώ και η Αττική αναμένεται να δει άσπρες ημέρες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μια ισχυρή κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο πρόκειται να ξεκινήσει από το Σάββατο και να διαρκέσει έως και τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Πρόκειται για μια πολύ ψυχρή, πολική αέρια μάζα, η οποία κατευθύνεται νοτιότερα και την Παρασκευή θα φτάσει τα βόρεια Βαλκάνια. «Καθώς θα συναντήσει θερμότερο καιρό στη χώρα μας, θα σχηματίσει ισχυρή κακοκαιρία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Παρασκευή μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ποιες περιοχές αναμένεται να «ντυθούν» στα λευκά

Οι περιοχές που θα δουν περισσότερο χιόνι, εξήγησε, είναι από τη Θεσσαλία και κάτω και συγκεκριμένα είναι η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Πελοπόννησος, ενώ μεγάλη ποσότητα χιονιού αναμένεται και στην Αττική.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε ότι ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείεται να δείξει έως και -18 βαθμούς ή και -20 τα ξημερώματα ή αργά το βράδυ, δίνοντας πιθανότητα για ολικό παγετό.

Η ένταση του παγετού θα είναι τέτοια που μπορεί να προκληθούν και ζημιές

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook, επισημαίνει την κορύφωση της νέας ψυχρής εισβολής του καιρού που θα γίνει το Σαββατοκύριακο και θα βάλει όλη την Ελλάδα σε «φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως η ένταση του παγετού θα είναι τέτοια, που μπορεί να προκληθούν και ζημιές, για αυτό και αναφέρει τρόπους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν ενώ, μέχρι στιγμής, προβλέπονται αξιόλογες χιονοπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου.