Την ώρα που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί μουδιασμένη, οι Αρχές προχωρούν στην περαιτέρω έρευνα για να τις συνθήκες της δολοφονίας του «παιδεραστή-1». Πρόκειται για τον 64χρονο άνδρα ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/7) βρέθηκε νεκρός από τους αστυνομικούς, έπειτα από υπόδειξη του καθ’ ομολογίαν 29χρονου δράστη.

Ήταν άλλωστε αυτός που σύμφωνα με τα λεγόμενά του έγραψε με σφουγγάρι στον τοίχο του διαμερίσματος του θύματος την επιγραφή «Παιδεραστής -1», χρησιμοποιώντας το αίμα του 64χρονου.

Η Αστυνομία και πολύ περισσότερο το τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν μπορούν ν’ αρκεστούν στην ομολογία του δράστη. Κι αυτό διότι δεν είναι δυνατόν να σχηματιστεί αντικειμενική άποψη για το κίνητρο της δολοφονίας του «παιδεραστή-1». Για να γίνει όμως κατανοητό το σκεπτικό των Αρχών, πρέπει τα πράγματα να μπουν σε μία σειρά.

παιδεραστή-1

Βήμα βήμα η δολοφονία του «παιδεραστή-1»

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Πέμπτης. Ο 29χρονος άνδρας εμφανίστηκε στο μέγαρο της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης, μέσα στα αίματα. Εκεί ομολόγησε τη δολοφονία του 64χρονου, οδηγώντας τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου επί της οδού Καζαντζάκη.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος εντόπισαν αμέσως το θύμα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Ο δράστης φέρεται να τον είχε χτυπήσει βάναυσα στο κεφάλι, ενώ κατά τα φαινόμενα του πέτυχε βαθιά χτυπήματα στη βουβωνική χώρα με μαχαίρι.

Ο 64χρονος ήταν γυμνός και είχε στο λαιμό του μία θηλιά από σχοινί με την άλλη άκρη του σκοινιού να είναι δεμένη στο χερούλι ενός επίπλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ κοντά στη σορό βρισκόταν ένα μαχαίρι.

παιδεραστή-1

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο μεγάλα κουζινομάχαιρα καρφωμένα στο στρώμα της κρεβατοκάμαρας. Λίγο πιο πέρα, στο σαλόνι και συγκεκριμένα στην κολώνα του σπιτιού είχε γραφτεί με αίμα, πιθανότατα του θύματος, η φράση «Παιδεραστής -1».

Στο σημείο κατέφτασε και ο ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε μακροσκοπικά το πτώμα, λίγο πριν την νεκροτομή. Κατά πληροφορίες εντόπισε πολλαπλές εκχυμώσεις στο κεφάλι αλλά και τραύματα στο πρόσωπο του θύματος.

Τι υποστηρίζει ο δράστης

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστηρίζει ο δράστης, ήταν γύρω στις 4 τα ξημερώματα όπου καθόταν μόνος του σε παγκάκι στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ο 64χρονος τον εντόπισε και του έπιασε κουβέντα.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν, με τον μεσήλικα «παιδεραστή-1» να επικαλείται δήθεν κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν σπίτι του. Ζήτησε από τον 29χρονο να τον βοηθήσει έναντι αμοιβής.

Φαίνεται πως ο 29χρονος είχε ανάγκη τα χρήματα και πίστεψε τον 64χρονο. Όταν έφτασαν όμως στο σπίτι της οδού Καζαντζάκη και ο 29χρονος ξεκίνησε τη δουλειά, ο 64χρονος του επιτέθηκε και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο 29χρονος, ο μεσήλικας είχε σκοπό να τον βιάσει.

Εκεί όμως το θύμα έγινε θύτης και αντεπιτέθηκε με σφοδρότητα. Εξαπέλυσε μία ανεξέλεγκτη επίθεση με γροθιές στο πρόσωπο του «παιδεραστή-1» και όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, πήρε ένα σχοινί και το έδεσε στο λαιμό του 64χρονου.

Το θύμα πλέον ήταν ακινητοποιημένο, δίνοντας την ευκαιρία στον 29χρονο να πάει στην κουζίνα και να πάρει τρία (!) μαχαίρια. Τα δύο ισχυρίστηκε πως τα κάρφωσε στο στρώμα και το άλλο το έμπηξε στη βουβωνική χώρα του 64χρονου.

Στη συνέχεια πήρε ένα σφουγγάρι με το οποίο απορρόφησε ποσότητα αίματος και με αυτό έγραψε στον τοίχο του σπιτιού τη φράση «Παιδεραστής -1»!

Ο δράστης πλύθηκε από τα αίματα και γύρω στις 7 το πρωί πήγε στο αστυνομικό μέγαρο για να παραδοθεί. Εκεί οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως τα ρούχα και τα παπούτσια του ήταν ποτισμένα από αίμα.

Ερωτηματικά

Τα όσα εξιστορήθηκαν πάντως δεν φαίνεται να καλύπτουν πλήρως τις Αρχές, καθώς η εικόνα από τον τόπο του εγκλήματος καταδεικνύει ένα ξέσπασμα το οποίο ενδεχομένως να υποδηλώνει κάτι διαφορετικό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αν τα όσα αναφέρει ο 29χρονος είναι εκατό τοις εκατό ακριβή, θα μπορούσε κάλλιστα να καλέσει τις Αρχές όταν κατάφερε να ακινητοποιήσει τον «παιδεραστή-1» χρησιμοποιώντας το σκοινί.

Έπειτα η επιγραφή «Παιδεραστής -1» μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε τουλάχιστον δύο ακόμη διαφορετικές εκδοχές. Στην πιθανότητα το θύμα να είναι όντως παιδεραστής και στην πιθανότητα να προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για να δικαιολογήσει την πράξη της δολοφονίας του θύματος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι έρευνες θα συνεχιστούν προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή όχι οι ισχυρισμοί του δράστη. Κατά πληροφορίες πάντως, ο 29χρονος είναι σεσημασμένος και καταδικασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε τον Απρίλιου του 2022.

Άλλωστε πριν από μερικές ημέρες ο δράστης είχε εμφανιστεί και πάλι σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, έχοντας ομολογήσει τη δολοφονία δύο Αλγερινών, τους οποίους ισχυρίστηκε πως τους πέταξε στον Γαλλικό Ποταμό. Ωστόσο οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του…