Αρκετές ώρες μετά την αίσια ανάσυρση του 21χρονου Λευκορώσου από το Euroferry Olympia, οι σωστικές αρχές που αναζητούσαν 11 ακόμα αγνοούμενους μέσα στο πλοίο, βρήκαν δυστυχώς την απανθρακωμένη σορό ενός άντρα, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου σκάφους. Οι άντρες της ΕΜΑΚ που είχαν ακολουθήσει την αντίθετη πορεία απ΄αυτή που πήρε ο Λευκορώσος για να βγει στην επιφάνεια, βρέθηκαν μπροστά στο θέαμα ενός απανθρακωμένου άνδρα που είχε πεθάνει από τις εκπομπές τοξικών αερίων.

Ο άνδρας βρισκόταν εγκλωβισμένος σε καμπίνα φορτηγού. Ο Νίκος Αλεξίου, πλωτάρχης και εκπρόσωπος του Λιμενικού, είχε εκφράσει νωρίτερα την αισιοδοξία του στον ΣΚΑΪ πως θα βρεθούν ζωντανοί και οι άλλοι 11, όμως η πρώτη ανάσυρση δεν ήταν αίσια. Το φλεγόμενο πλοίο έχει υψηλότατες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του και η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με μεγάλες δυσκολίες. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα του απανθρακωμένου άνδρα.

Ο αριθμός των αγνοούμενων είναι πλέον στους 10 και το θετικό είναι πως η ψύχρανση του πλοίου με νερό έχει κατεβάσει αρκετά τη θερμοκρασία, έχουν ανοίξει οι πυροστεγείς πόρτες που οδηγούν στα γκαράζ και κάπως έτσι βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο νεκρός επιβάτης. Καθώς οι πόρτες των γκαράζ κλείνουν και ανοίγουν μόνο με κωδικούς που έχει το πλήρωμα, ήταν αδύνατο για τον άνθρωπο στο γκαράζ 2 να καταφέρει να βγει ζωντανός.

Εκτός από την ΕΜΑΚ, στο πλοίο επιχειρούν και Ολλανδοί από την ιδιωτική εταιρεία Smit Salvage.

https://www.youtube.com/watch?v=ap59YNUu6lI