Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της διέταξε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Εν τω μεταξύ, ήδη από χθες η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις φυλακές του Saint Gilles, στις Βρυξέλλες, όπου θα παραμείνει μέχρι να αποφασιστεί η περαιτέρω νομική της μεταχείριση. Όπως έχει γίνει γνωστό, εντός πέντε ημερών οι αρμόδιες βελγικές δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της, που εκτιμάται ότι θα γίνει σε έναν χρόνο ή και αργότερα, είτε θα αφεθεί ελεύθερη.

Προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει κίνδυνος φυγής μέχρι την δίκη της αλλά και να μην παρεμποδίσει τις έρευνες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχει 4 ετών κόρη -η οποία αυτήν την στιγμή στερείται και τους δυο της γονείς- αλλά και του ότι είναι αλλοδαπή, ενδέχεται να κάνει τις βελγικές αρχές να της επιτρέψουν να παραμείνει ελεύθερη.

Όπως έγινε επίσης γνωστό χθες, η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με τρία ακόμη άτομα: τον σύντροφό της Francesco Giorgi, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Antonio Panzeri και ένα ακόμη άτομο, συνεργάτη του Ευρωκοινοβουλίου και ιδρυτή ΜΚΟ.

Όπως είναι επόμενο, τα βλέμματα στρέφονται γύρω από την οικογένεια της Ευρωβουλευτή, ενώ φαίνεται πως θα κληθεί να καταθέσει και η αδερφή της, Μανταλένα Καϊλή.

Τα περιουσιακά στοιχεία και της ίδιας έχουν δεσμευτεί, καθώς είναι και εκείνη ύποπτη ενώ σύντομα θα κληθεί να καταθέσει. Η αδερφή της εκτελεί χρέη νομικού συμβόλου στην ίδια στο Ευρωκοινοβούλιο, ρόλος που πληρώνεται αδρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκε η δήλωση της αδελφής της Εύας Καϊλή, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο protothema.gr.

Πιο συγκεκριμένα, η Μανταλένα Καϊλή τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η αδελφή μου βαστάει. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Ο πατέρας μου είναι καλά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Τίποτα δεν έχει λογική, αλλά εν πάση περιπτώσει. Όπου χρειαστεί θα πάω».

Διαβάστε ακόμη: Antonio Panzeri: Ποιος είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας» στην υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ | intronews.gr