Από τα σαλόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα αλώνια των φυλακών στις Βρυξέλλες. Η Εύα Καϊλή έκανε όλη την διαδρομή και πέρασε από τα τόσα χρόνια πλούσιας ζωής, γεμάτης ανέσης και λούσα, στη ζωή του εγκλεισμού. Κι από την αμοιβή των εκτατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην πορεία των ετών, τώρα μαθαίνει τι θα πει ωρομίσθιο πείνας.

Στις φυλακές όπου κρατείται μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της, η Εύα Καϊλή είναι υποχρεωμένη βάσει του καταστατικού, να συνεισφέρει στις διάφορες εργασίες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times που μετέφερε ο Τάσος Τεργιάκης στο Πρωινό, η πρώην Ευρωβουλευτής και μια από τις βασικές κατηγορούμενες στην υπόθεση QatarGate, συμμετέχει στα διάφορα πόστα εργασίας της φυλακής καθημερινά για 2 ώρες και αμείβεται με 0.75 λεπτά την ώρα!

Η Ευρωβουλευτής που οι FT έχουν παρομοιάσει με σταρ του σινεμά, βλέπει τώρα το σκληρό πρόσωπο της ποινικής δικαιοσύνης, ούσα το κεντρικό πρόσωπο ενός σκανδάλου κι έχοντας αφήσει πίσω της τις ένδοξες μέρες με τα χρυσά κουτάλια.