«Μαύρος καπνός» βγήκε από το δικαστήριο των Βρυξελλών ως προς το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή. Αυτή ήταν η τρίτη προσπάθεια της πρώην Ευρωβουλευτή για να βγει από την φυλακή και πλέον οι ελπίδες της εναποτίθενται στην έφεση που κατατέθηκε και θα εξεταστεί εντός 15ημερου, με την ελπίδα να γίνει αποδεκτό το αίτημα της, ειδάλλως θα πρέπει να κάνει υπομονή για δύο μήνες.

Στη διάρκεια της ακρόασης, μίλησε για περίπου μία ώρα ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ακολούθως για 40 λεπτά ο Σβεν Μαρί. Οι δύο συνήγοροι ζήτησαν από την έδρα να κατανοήσει πως σε αυτό το διάσημα από τις 9 Δεκεμβρίου ως σήμερα, δεν έχουν εμφανιστεί νέα στοιχεία εις βάρος της κ. Καϊλή, ενώ τονίστηκε πως δεν σκοπεύει να φύγει από το Βέλγιο, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία.

Στην ακροαματική διαδικασία συμμετείχε και η ίδια, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν πως ζήτησε να της επιτρέψουν να πάει στο παιδί της, που έχει και γενέθλια σε λίγες ημέρες, κάνοντας μια επίκληση στο συναίσθημα, η οποία δεν έπεισε.

Ιδιαιτέρως επιβαρυντική φαίνεται πως είναι η συνεργασία του Παντσέρι με τις βελγικές αρχές για το QatarGate, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκ νέου απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης. Αυτό δήλωσε και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο MEGA.

«Η κυρία Καϊλή θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα της για να αποδείξει ότι είναι αθώα. Δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί ποινικά αδικήματα που δεν έχει διαπράξει για να βγει μια ώρα γρηγορότερα, όπως έκαναν άλλοι. Ο κ. Παντσέρι έχει κατηγορήσει μέχρι στιγμής πέντε ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και την κ. Καϊλή, χωρίς κανένα μα κανένα στοιχείο, παρά μόνο τον λόγο του. Είναι αναξιόπιστος, είναι αδίστακτος, και εάν του ζητήσουν να κατηγορήσει και τον Πάπα, θα το κάνει, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του».

Το αποτέλεσμα της απόφασης η κ. Καϊλή το έμαθε από τον δικηγόρο της πριν ανακοινωθεί επίσημα και φέρεται να του μετέφερε πως πίστευε ότι η υπερασπιστική της γραμμή θα αποδομούσε τους ισχυρισμούς του Παντσέρι που την έχουν βάλει σε δύσκολη θέση.