Εκτενές δημοσίευμα έκανε η Corriere della Sera σχετικά με το Qatargate αλλά και με την αγορά οικοπέδου των επτά στρεμμάτων στην Πάρο, που έκαναν η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αξίας 300.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας γράφει χαρακτηριστικά πως στις «στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασσική επιχείρηση “ανακύκλωσης” που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου».

Διαβάστε ακόμη: 1 εκατομμύριο θανάτους από Covid-19 περιμένουν στην Κίνα – Το «μπούμερανγκ» της πολιτικής μηδενικής ανοχής

Υπενθυμίζει, δε, πως η Εύα Καϊλή είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα στο σκάνδαλο διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος, παρά το γεγονός ότι ο Τζιόρτζι δήλωσε στην κατάθεση του πως τα μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι, ανήκουν σε εκείνον.

Γράφεται, επίσης, πως οι έρευνες έχουν βάλει στο στόχαστρο και τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτζολίνο, που είχε σχέσεις με τους υπόπτους, καθώς και με τον πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν.

Όσον αφορά το σπίτι στην Πάρο, έρευνα διεξάγει και η οικονομική εισαγγελία στην Ελλάδα, εξετάζοντας την αγορά που έλαβε χώρα πριν εννέα μήνες. Το οικόπεδο, βρίσκεται κοντά στον οικισμό Ιστέρνι, έχει συνολικά 280 τετραγωνικά μέτρα, ενώ σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό, Βαζαίο Πετρόπουλο, ήθελαν ένα σπίτι για να μένουν το καλοκαίρι. «Όλος ο σχεδιασμός γινόταν για να κάνει ένα σπίτι για την οικογένεια της», κατέληξε.