Όταν νιώθεις ότι όλα χάνονται και ότι δεν υπάρχει κανένας να βοηθήσει, όταν βρίσκεσαι απέναντι σχεδόν από τον θάνατο και όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο συνάνθρωπος σου κινδυνεύει δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος. Μέσα σε όλη αυτή την τραγωδία έχουμε δει ανθρώπους να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σοκαριστικές ιστορίες έχουν αναδειχθεί από τον αγώνα για επιβίωση. Μια από αυτές εκτυλίχθηκε μπροστά στην κάμερα του Open. Η Ευλαμπία Ρέβη, ρεπόρτερ του καναλιού, δεν άντεξε και λύγισε όταν αντίκρισε έναν ηλικιωμένο άνδρα που έχει παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς, να δακρύζει όταν κάποιος έδειξε επιτέλους ενδιαφέρον για εκείνον.

Αυτό έγινε γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Όσοι την κατέκριναν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, μάλλον δεν το έχουν καταλάβει ή δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη θέση. Μπορεί να προσπαθείς να παραμείνεις ψύχραιμος και αντικειμενικός, ωστόσο κάποια στιγμή αυτό το «καβούκι» άμυνας, που έχεις δημιουργήσει, θα σπάσει. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που κατακρίνονται για χρόνια ότι αποτελούν παπαγαλάκια της κυβέρνησης και αποτελούν μια μισητή «ράτσα» για το ευρύ κοινό, έχουν ξεπεράσει τα όρια τους και έχουν μπει στη μάχη, είτε βοηθώντας στην κατάσβεση, είτε σώνοντας ένα κατοικίδιο ,είτε απλά προσφέροντας απλόχερα βοήθεια. Κανείς δεν θα είχε αναγνωρίσει τους κόπους της, εάν δεν συνέβαινε το εν λόγω περιστατικό.

https://www.intronews.gr/georgia-garantzioti-i-dimosiografos-tou-open-pou-tha-thelame-oloi-na-eimaste

Η Ευλαμπία, λοιπόν, συνάντησε έναν ηλικιωμένο που δεν είχε φύγει από το χωριό του στη Γαλατσώνα στην Εύβοια, και μετέδωσε live τον πόνο των ανθρώπων της περιοχής, που βλέπουν τα σπίτια και τις αναμνήσεις τους να γίνονται στάχτη. Στην αρχή προσπαθεί να τον πείσει να φύγει, αφού έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, αλλά εκείνος φοβάται για το σπίτι του. Ο ηλικιωμένος κατάκοπος από τις φωτιές που καίνε επί 8 ημέρες, φαίνεται να έχει παραδοθεί στη μοίρα του, ενώ η φωνή του ίσα που ακούγεται.

Η δημοσιογράφος ψάχνει να του δώσει μια μάσκα, καθώς ο άνδρας φαίνεται να έχει αναπνευστικά προβλήματα. «Δεν μπορώ να μιλήσω. Ρίχνω νερό στο σπίτι από το μεσημέρι. Δεν κοιμάμαι. Φοβάμαι για το σπίτι όχι για μένα. Θα φύγω αύριο, θα πάω στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά. Η Ευλαμπία επέμενε να εκκενώσει το σπίτι του: «Ναι, αλλά πρέπει να φύγετε, έχετε αναπνευστικά προβλήματα». Στην συνέχεια της απαντάει: «Και πού να πάω; Είμαι μόνος μου». Ο παππούς ξεσπάει σε κλάματα ευχαριστώντας την, καθώς του πρότεινε να τον μεταφέρει, και την αγκαλιάζει. Η ρεπόρτερ χωρίς να έχει αρχικά αντιληφθεί ότι με μια πρόταση της, «ελάτε θα σας πάρουμε εμείς», προσέφερε τόσο απλόχερα τη βοήθεια που αναζητούσε ο άνδρας τόσο καιρό, ξεσπάει και εκείνη. Μια εικόνα που άγγιξε ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, το όνομά της βρίσκεται στα πρώτα trends του Twitter με τους χρήστες να την επιβραβεύουν με καλά λόγια για τη συμπεριφορά της.

Τι συνέβη στην συνέχεια

«Απ’ όσο ξέρουμε ήρθε και τον πήρε η Αστυνομία και πλέον είναι στα χέρια της πολιτείας για το πώς θα τον διαχειριστούν. Είναι ένας άνθρωπος που, όπως μας έχουν πει οι κάτοικοι, ζει μόνος του και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και όχι μόνο. Ελπίζω το κράτος να του σταθεί γιατί είναι ένα άνθρωπος που έχει υποφέρει πολύ», σημείωσε συγκινημένη η δημοσιογράφος του ethnos.gr και του OPEN.

Για το γεγονός πως η ίδια «λύγισε» όταν ο ηλικιωμένος κύριος ξέσπασε σε κλάματα είπε: «Δεν γνωρίζαμε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε όταν τον βγάλαμε στον αέρα γιατί μόλις είχαμε συνδεθεί. Αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και την κατάσταση στην οποία βρέθηκε εκείνος. Ίσα – ίσα, κατά τη γνώμη μου, τη δυσχεράνει λίγο γιατί ένας άνθρωπος που είναι αδύναμος εξαιτίας διάφορων συνθηκών, χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη και να μη βρίσκεται μόνος του και σε καταστάσεις που δεν μπορεί ούτε να σιτιστεί».