Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τη Λένα Δροσάκη να καταθέτει για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον Φιλιππίδη, το 2007, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ξεκίνησαν κάποια τηλεφωνήματα προς την ίδια, κυρίως τις βραδινές ώρες. Όπως είπε στο βήμα, ο ηθοποιός αυτοϊκανοποιούταν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους με τη Δροσάκη να λέει: «Σας παρακαλώ κ. Φιλιππίδη σταματήστε».

Όπως είπε, επίσης, δεν είχε τη δύναμη να του κλείσει το τηλέφωνο γιατί ο Φιλιππίδης της έλεγε ότι «θα την καταστρέψει και ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να βρει δουλειά». Αναφέρθηκε, επίσης, και στη συνεργασία τους στο θέατρο, όπου είπε πως ήταν εγκλωβισμένη σε ένα «ερωτικό κυνήγι» και της ασκούσε ψυχολογική πίεση, σεξουαλικού περιεχομένου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της, προκλήθηκε και η έντονη αντίδραση του Φιλιππίδη στην δικαστική αίθουσα, με τον ίδιο να λέει: «Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση».

Η αιτία αυτής της αντίδρασης ήταν η ερώτηση προς τη Λένα Δροσάκη για το αν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη, με τη μάρτυρα να περιγράφει μια περίπτωση, διευκρινίζοντας όμως στη συνέχεια ότι δε μιλά για βιασμό και δεν μπορεί να πει το όνομα.

Τότε ακολούθησε η εξής συζήτηση:

-Προεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζεται κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.

-Δροσακη: Συγγνώμη δεν ήξερα…

Τότε ήταν που πετάχτηκε όρθιος ο Πέτρος Φιλιππίδης και φώναξε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;» με την Ελπίδα Νίνου να τον ηρεμεί και στη συνέχεια να κάθεται στην καρέκλα. Ζήτησε, δε, να κάνει μια δήλωση, λέγοντας τα παραπάνω λόγια.