Ανά τα χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που για τις καλοκαιρινές τους διακοπές επιλέγουν, αντί για καταλύματα με βραχυχρόνια μίσθωση σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο προορισμό, να νοικιάζουν εξοχικά με την σεζόν. Οι Έλληνες εκδρομείς επιλέγουν εδώ και δεκαετίες την συγκεκριμένη low budget λύση ώστε να μπορούν να διαφεύγουν εκεί τα σαββατοκύριακα ή όποτε το θελήσουν. Πρόκειται για ένα καλό deal για τους εργαζόμενους καθώς μπορεί η οικογένεια να μεταβαίνει στο ενοικιαζόμενο εξοχικό και να επιστρέφουν στο άστυ οι εργαζόμενοι γονείς τις καθημερινές, όταν χρειάζεται.

Φέτος, όμως έχουν μειωθεί αισθητά τα διαθέσιμα εξοχικά προς ενοικίαση για σεζόν. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που επικρατεί, οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν να τα νοικιάζουν με τη μέρα ή να τα παρέχουν σε πλατφόρμας βραχυχρόνιας ενοικίασης που αναλαμβάνει για εκείνους την διαχείρισή τους. Έτσι, όχι μόνο δεν χρειάζεται να επωμίζονται εκείνοι το βάρος του να καθαρίζουν τα δωμάτια, να αλλάζουν σεντόνια, να φροντίζουν για τυχόν φθορές κτλ αλλά βγάζουν και ακόμη μεγαλύτερο κέρδος. Ακόμη, μερικοί μετακόμισαν οι ίδιοι στα εξοχικά που άλλοτε νοίκιαζαν, καθώς οι φετινές διακοπές θα είναι δύσκολες για τους εκδρομείς αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση και συνάμα αύξηση στις τιμές για να κλείσει κανείς κατάλυμα/ξενοδοχείο.

Η διαθεσιμότητα στα καταλύματα για ενοικίαση με την σεζόν έχει μειωθεί δραματικά ενώ οι τιμές είναι πλέον απογοητευτικές για μία οικογένεια που έχει σκοπό να κάνει πιο οικονομικές και ελεγχόμενες διακοπές. Τα ελάχιστα διαθέσιμα εξοχικά που υπάρχουν σημειώνουν αύξηση μέχρι και 306% στις τιμές τους, καθώς η ζήτηση για αυτά παραμένει μεγάλη. Αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, ο μέσος όρος προς ενοικίαση εξοχικού για την καλοκαιρινή σεζόν σημειώνεται περίπου στα 1.700 ευρώ τον μήνα σε περιοχές κοντά στην Αττική, ενώ ανεβαίνει μερικές χιλιάδες παραπάνω για τα νησιά.

Οι Αθηναίοι επέλεγαν κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές του υπολοίπου Αττικής, όπως το Πόρτο Ράφτη, Κινέτα, Αγία Μαρίνα, Σούνιο, Ανάβυσσος κλπ ή και Νοτίων Προαστίων, όπως τη Βάρκιζα. Ενώ, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που επέλεγαν περιοχές του Κορινθιακού κόλπου, όπως το Λουτράκι, το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο κλπ.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ευλογιά των πιθήκων: Εκτός σκέψης κάποιος μαζικός εμβολιασμός – «Μην στιγματίζουμε τον έρωτα», λέει ο Μόσιαλος

Δήλεσι: Τσακώθηκε με τον σύντροφό της και τον πάτησε με το αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος ο άνδρας

Ουκρανία: Περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν κάθε μέρα – Οι ρωσικές απώλειες ξεπερνούν αυτές του σοβιετικού πόλεμου στο Αφγανιστάν