Λίγα 24ωρα μετά την εκδήλωση με τους εξορκισμούς που πήρε μεγάλη έκταση και δημοσιότητα, οι επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Α.Τ. Θέρμης μετά από καταγγελίες που υπήρξαν για τέλεση της δικής τους «λατρείας» στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, κατά την άφιξή τους εκεί οι αστυνομικοί, βρήκαν 25 πιστούς και αφού διέλυσαν την τέλεση του όποιου μυστηρίου, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 24χρονου που είναι το δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης που ήταν ο προσωρινά αρμόδιος, εν τη απουσία του αφεντικού του. Ο τελευταίος, μαθαίνοντας τι συνέβη, παρουσιάστηκε αυτοβούλως λίγο αργότερα στο Α.Τ. Θέρμης και συνεήφθη επίσης.

Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Αυτές οι συλλήψεις ήρθαν κατόπιν των αρκετών καταγγελιών που έγιναν από πολίτες στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

«Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό» αναφέρει ο υπεύθυνος των εξορκισμών στην Θεσσαλονίκη

Δημοσκόπηση: 8,5 μονάδες μπροστά η Ν.Δ., απώλεια μόλις 0.2% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση

Ιαπωνία: 11 χρόνια μετά τη Φουκουσίμα στρέφει την προσοχή της ξανά στην πυρηνική ενέργεια