Φονικό στο Δροσερό, στον οικισμό Ρομά στην Ξάνθη σημειώθηκε όταν ένας 36χρονος πυροβόλησε τον θείο της… νύφης επειδή εκείνη δεν θέλησε να συνεχίσει τον έγγαμο βίο με γιο του δράστη. Αυτή ήταν… υπεραρκετή αιτία για να χυθεί αίμα και να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Το φονικό στο Δροσερό Ξάνθης έρχεται να φέρει ξανά στην επιφάνεια τη συζήτηση για το πως μπορούν οι Ρομά να ακολουθήσουν τις επιταγές της μοντέρνας κοινωνίας, να αποτινάξουν τις σκληρές παραδόσεις του παρελθόντος.

Ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής (19/3) όταν ο 36χρονος δράστης του φονικού, εισέβαλλε στο σπίτι του 45χρονου, ουσιαστικά συμπεθέρου του, θείου της μικρής… νύφης. Μαζί με δύο από τους γιους του και τον γαμπρό του, μπήκε για να λύσει τους λογαριασμούς που είχαν ανοίξει. Η μικρή νύφη έφυγε από το νυφικό σπίτι, χωρίς την… άδεια του «γαμπρού» και επέστρεψε στην πατρογονική της εστία. Αυτή την… ατίμωση, η οικογένεια του «γαμπρού» δεν μπορούσε να τη συγχωρέσει.

https://www.youtube.com/watch?v=rgg_SXlKP7I

Γι’ αυτό, πήρε το όπλο του και την… κομπανία για να στείλει το μήνυμα. Με πέντε πιστολιές, σκότωσε τον «συμπέθερό» του, την ώρα που στο σπίτι ήταν ολόκληρη φαμίλια. Παιδιά, εγγόνια, γυναίκες. Το σχέδιο όμως δεν πήγε όπως θα ήθελε. Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον έναν από τους δύο γιους του δράστη που βρέθηκαν στην σκηνή του εγκλήματος.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη και προφανώς στην πίεση της οικογένειας ώστε να μην την «πληρώσει» ο μικρός που συνελήφθη, ο 36χρονος πιστολέρο παραδόθηκε, αφού πρώτα εξέδωσε βίντεο… μανιφέστο στο TikTok. Απείλησε μάλιστα πως αν πάθει κάτι η οικογένειά του, οι υπαίτιοι θα το πληρώσουν ακριβά.

https://www.tiktok.com/@bengaloimit/video/7212157496771759366
Το προειδοποιητικό… μανιφέστο. Λες και ένας φόνος δεν ήταν αρκετός…

Λίγο αργότερα παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Μάλιστα το βίντεο τον δείχνει να μπαίνει στο αστυνομικό μέγαρο. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής αναζητούνταν ο γαμπρός και ο έτερος γιος του δράστη, ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί προ ημερών έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στο Δροσερό. Οι Αρχές είχαν εντοπίσει ναρκωτικά και όπλα στην κατοχή του. Ο δράστης στο σημερινό φονικό στο Δροσερό, τότε είχε αφεθεί ελεύθερος…

Στιγμιότυπο από τη σύλληψή του, την οποία ο ίδιος… διαφήμισε στο TikTok

Ο 36χρονος δράστης φρόντιζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερώνει το κοινό του, άνω των 30.000 χρηστών, για τα καμώματά του, μέσω της πλατφόρμας TikTok. Με ιδιαίτερη αδυναμία στον… Μπρους Λι και στα γρήγορα αυτοκίνητα, αφού κατά καιρούς έκανε επικίνδυνες επιδείξεις στους δρόμους της περιοχής.

Βεβαίως για κάθε επίδειξη στους δρόμους, είχε και θεατές