Στο πακέτο με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι και το food pass. Ειδικότερα, πρόκειται για επίδομα τροφίμων που υπολογίζεται στα 300 ευρώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ευάλωτων πολιτών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ακόμη μια οικονομική ενίσχυση για τους συνταξιούχους στο τέλος της χρονιάς, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τη στεγαστική πολιτική, που θα αφορούν νέους και άνω των 29 ετών. Στα μέτρα για τη στεγαστική πολιτική περιλαμβάνονται επιδόματα, φθηνότερα ενοίκια αλλά και δυνατότητα ανακαίνισης κατοικιών. Περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς και πότε ακριβώς θα δοθούν τα επιδόματα θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα, μετά τις τελικές αποφάσεις και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

OHE: 5 χρόνια πίσω έχει πάει η ανάπτυξη του πλανήτη λόγω των πολλαπλών κρίσεων

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη στεγαστική πολιτική ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ πως: «Μας ενδιαφέρει η νέα αρχή με ποιοτικά στοιχεία. Υπάρχει πράγματι ένα κενό και ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ για την επανεκκίνηση», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και τα χρήματα που έχει στο ταμείο η ΔΥΠΑ.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, εν όψει και της 15ης Οκτωβρίου που αρχίζει η χειμερινή περίοδος εκείνο που εξετάζεται είναι αύξηση του κονδυλίου που θα διατεθεί κατά τουλάχιστον 20%. Αυτό θα συμβεί με τη διεύρυνση των δικαιούχων καθώς αναμένεται να ανέβουν τα εισοδηματικά όρια μέχρι τα 40 ή τα 45 χιλ. ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.