Η Φωτεινή Μπακαδήμα αποχώρησε από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, Μέρα25, μετά τις Αγγελική Αδαμοπούλου και Κωνσταντίνα Αδάμου, οι οποίες εξαπέλυσαν βαρύτατες κατηγορίες προς την ηγεσία για bullying, νεποτισμό και αυταρχισμό. Εύλογα η νέα αποχώρηση γεννά επιπλέον ερωτήματα για το αν το κόμμα θα έχει την τύχη της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ κι άλλων μικρών κομμάτων που βλέπουν τους βουλευτές τους να αποχωρούν.

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται μόλις δύο αποχωρήσεις πριν από τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας αφού το κατώτατο όριο που θέτει ο κανονισμός της Βουλής είναι οι 5 βουλευτές. Επομένως, αν αποχωρήσουν επιπλέον δύο άτομα, το κόμμα θα διαλυθεί.

Ωστόσο, η περίπτωση Μπακαδήμα δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες αποχωρήσεις καθώς την συνδέει στενή και μακροχρόνια συνεργασία με τον επικεφαλής του κόμματος. Βρέθηκε δίπλα του ως στενή συνεργάτις στο Υπουργείο Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ τον ακολούθησε και σε όλη την μετέπειτα περίοδο.

Για την ώρα δεν έχει κάνει γνωστούς τους λόγους της αιφνίδιας αποχώρησης της, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών, ωστόσο ο Βαρουφάκης έσπευσε να δηλώσει:

«Κατανοώ ότι, τώρα που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας».

Παρόλα αυτά, η ίδια δεν θα εγκατελείψει τους πολίτες της Β΄ Πειραιά προϊδεάζοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της στον πολιτικό στίβο. Μένει όμως να δούμε αν θα συνεχίσει με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Rishi Sunak: Ο πρώτος πρωθυπουργός ινδικής καταγωγής της Βρετανίας

Με κατηγορίες για bullying ανεξαρτητοποιήθηκε η Κωνσταντίνα Αδάμου

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2021 είχε έρθει η ανεξαρτητοποίηση της Κωνσταντίνα Αδάμου από την ΚΟ του ΜέΡΑ 25. Σε δήλωσή της τότε κατήγγειλε ότι «δύο χρόνια τώρα, έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών που λάμβαναν χώρα, τόσο προς εμένα, όσο και προς άλλους συνοδοιπόρους μου».

Αργότερα, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είχε καταγγείλει πως ενώ ήταν έγκυος η ηγεσία και στελέχη του κόμματος της ασκούσαν bullying, τραμπουκισμούς και mobbing. Η ίδια είχε ενημερώσει για την κατάσταση αυτή το γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο δίχως ενσυναίσθηση, καθώς έδειξε ελάχιστο ενδιαφέρον και πολλές φορές «σιγοντάριζε» τους νταήδες του κόμματος και δεν υπερασπίστηκε μια εγκυμονούσα, αλλά την άφησε στο έλεός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης είναι πλέον εγγεγραμμένη στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά «για αξιακούς λόγους» δεν θα ενταχθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα στην τρέχουσα κοινοβουλευτική της θητεία.