Την ώρα που μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Κουβαρά, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι και στην περιοχή Καλλιθέα, στο Λουτράκι.

Στο σημείο έχουν από εκείνη την ώρα έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα. Παράλληλα εντατικές ήταν οι προσπάθειες του Δήμου να εκκενωθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, όπως και συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των παιδιών υπολογίζεται στα 800, ενώ είχαν κληθεί τουριστικά λεωφορεία για την μεταφορά τους στο κλειστό γήπεδο του Λουτρακίου.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση νότια και βορειοανατολικά της πόλης του Λουτρακίου. Προληπτικά εκκενώθηκαν οι οικισμοί Καλλιθέας και Πευκιά, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εκκενώθηκε γηροκομείο στο Λουτράκι

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Με εντολή της Τροχαίας, για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.