Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό έγινε στο Ασμήνιο, την ώρα που η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια καίει ανεξέλεγκτα εκτάσεις και περιουσίες κατοίκων. Νωρίτερα, οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι είχαν εντοπίσει γκαζάκια στην περιοχή καθώς και ένα αυτοκίνητο να κινείται στο βουνό. Οι τοπικές Αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για το άτομο που φέρεται να έχει βάλει τη φωτιά στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν επικίνδυνες αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο, ένα παραλιακό χωριό δίπλα στο Πευκί.

Ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο δημιουργήθηκε έξω από το Ασμήνιο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού, με μήνυμα από το 112, το οποίο απειλείται από το πύρινο μέτωπο που δημιούργησε η αναζωπύρωση.

https://www.intronews.gr/2966-2-fotia-sti-voria-euboia-ekkenonetai-to-asminio

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Ωστόσο, η ανταπόκριση στο μήνυμα για εκκένωση δεν υπήρξε καθολική ανταπόκριση – όπως συνέβη και στα άλλα χωριά για τα οποία είχε σταλεί ανάλογο μήνυμα, οι νεότεροι μένουν στην περιοχή και επιχειρούν να στήσουν αντιπυρικές ζώνες, ακόμα και μέσα στο Ασμήνιο.