Άσχημη είναι η κατάσταση στις Ροβιές της Εύβοιας, όπου το Λιμενικό επιχειρεί να απεγκλωβίσει κατοίκους από παραλία, λόγω της φωτιάς που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το μέτωπο της φωτιάς φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, με το μεγαλύτερο να έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία. Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέντε σκάφη του λιμενικού και το επιβατηγό οχηματαγωγό «Πάραλος».

Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες ακόμα και μέσα σε αυλές των σπιτιών. Οι Αρχές τους κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία, με τα άτομα να υπολογίζονται σε 1.500. Ένα τεράστιο μέτωπο έρχεται από τη βόρεια πλευρά, με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία.

Οι φωτιές έχουν ήδη μπει στο χωριό και καίνε σπίτια σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κάτοικοι κατέβηκαν στην παραλία πανικοβλημένοι από την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς, όπου εγκλωβίστηκαν και απομακρύνονται από σκάφη του λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη.

Εκτός από τις Ροβιές, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή, ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ, το οποίο εκκενώθηκε, αν και τρεις μοναχοί αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν. Άλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαβίδ. Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. Ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, ένα άλλο προς Κουρκουλούς και Σκεπαστή, και ένα τρίτο μέτωπο στη Δαμιά. Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί, κατά πληροφορίες.