Εικόνες από την βιβλική καταστροφή που συνεχίζει να εκτυλίσσεται για ένατη ημέρα στην Εύβοια, έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Όσοι τις έχουν αντικρίσει, δεν γίνεται να μην έχουν νιώσει ένα σφίξιμο στην καρδιά. Άνθρωποι που μεγάλωσαν στην περιοχή, είδαν τον τόπο τους να γίνεται στάχτη και αποκαΐδια. Οι περισσότεροι αναρωτηθήκαμε «γιατί πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τον θάνατο, με τόσο βάναυσο τρόπο; Γιατί να χάσουν τον κόπο ολόκληρης ζωής μέσα σε λίγες ώρες»;

Όλες οι φωτογραφίες είναι αντιπροσωπευτικές, και μας κάνουν να θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη τελικά στα πρόσωπα που έγιναν «σύμβολα» της τραγωδίας και αν είναι καλά στην υγεία τους. Τους νιώθουμε πλέον σαν οικογένειά μας και ο πόνος τους έγινε και δικός μας. Η φωτογραφία με τους δύο ηλικιωμένους ξαπλωμένους παρέα με το σκυλάκι τους στο φέρι μποτ, που τους μετέφερε στην Αιδηψό, δεν γίνεται να μην σε αγγίξει. Στην θέση τους μπορεί να ήταν κάποιος συγγενείς μας ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι. Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Γιώργος, η κυρία Παρισσώ και η Μπέλλα -το σκυλάκι τους- είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στο σπίτι τους, που σώθηκε από θαύμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uncover (@uncover.nmp)

Το ίδιο και ο ηλικιωμένος που έκλαψε αγκαλιά με την Ευλαμπία Ρέβη, η οποία του προσέφερε απλόχερα βοήθεια. Τον πήρε η αστυνομία και τον μετέφερε τελικά στο Κέντρο Υγείας, όπου του παρείχαν τα απαραίτητα για τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το σπίτι του ευτυχώς δεν κάηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Ευλαμπία Ρέβη

Και η 81χρονη Παναγιώτα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στις Γούβες Ευβοίας λόγω της φωτιάς, συγκλόνισε με την φωτογραφία της. Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, απαθανάτισε την στιγμή της απόγνωσης, όταν κραύγαζε ενώ η πυρκαγιά πλησίαζε το χωριό της. Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα γινόταν πρωτοσέλιδο στα κορυφαία Μέσα του πλανήτη. Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 για την στιγμή, που καθήλωσε όσους την είδαν, και μετέφερε τον πόνο της παγκοσμίως. Μπορεί να μην κατάγεται από την Εύβοια, αλλά μετά τα 34 χρόνια που ζει στις Γούβες, τις πονάει σαν τον τόπο της.

«Θόλωσε το μυαλό μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Γι’ αυτό φώναζα. Για να με ακούσουν γιατί εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα, έπεσα κάτω με την υπέρταση και ήρθε και με πήρε η Αστυνομία και με πήγε στο Κέντρο Υγείας. Μαζεύτηκαν πολλά παιδιά εδώ και προσπάθησαν και έσωσαν τα σπίτια», είπε η κυρία Παναγιώτα. «Την ελπίδα πάντα την έχουμε. Χαμόγελο δεν μπορούμε να έχουμε. Γιατί όταν βλέπεις αυτά, πώς να έχεις το χαμόγελο; Ενώ την ελπίδα την έχουμε», συνέχισε και μέσα από λόγια αυτή τη φορά, εξέφρασε τη θλίψη των κατοίκων της περιοχής.