Για έβδομη συνεχόμενη μέρα η Εύβοια δοκιμάζεται, με τους εξαντλημένους πλέον κατοίκους να δίνουν μάχη για να σώσουν ό,τι έχει απομένει. Η καταστροφή, που άφησε πίσω της η φωτιά, είναι ανυπολόγιστη. Το Drone της ομάδας «Up Stories» κατέγραψε τις καμένες εκτάσεις. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, και η εικόνα είναι απλά αποκαρδιωτική.

Ένα μέρος που έσφυζε από πράσινο, ένα παρθένο δάσος, είναι πλέον «νεκρό». Παράλληλα φαίνονται οι καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν καεί ολοσχερώς, αλλά και οι ενεργές εστίες φωτιάς. Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές έδωσαν το βράδυ της Κυριακής και εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι στα χωριά που πλήττονται στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσιεύονται, τα βασικά τους όπλα στην αναχαίτιση της πυρκαγιάς ήταν κουβάδες, κλαδιά και λάστιχα από αυλές παρακείμενων σπιτιών, ενώ σχηματίστηκε μέχρι και ανθρώπινη αλυσίδα για να μεταφέρονται γρηγορότερα οι κουβάδες με το νερό. Οι εικόνες επίσης από τους κατοίκους που έχουν ξεσπιτωθεί και έχουν παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς, ανατριχιάζουν.