Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, με τη νύχτα να προμηνύεται άγρια, με εκκενώσεις οικισμών και κόσμο να συγκεντρώνεται στις πλατείες.

Προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, ωστόσο ήδη έχουν κληθεί και παραλαμβάνουν με ΙΧ οι συγγενείς τους όσους ασθενείς μπορούν να λάβουν εξιτήριο.

Φωτιά

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών. Βάσει έγκυρων πληροφοριών ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου μετέβησαν εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Κατά πληροφορίες, ήδη ορισμένοι ασθενείς μπήκαν σε λεωφορεία και ασθενοφόρα, ενώ η αστυνομία συνδράμει με δύο οχήματα και τέσσερις αστυνομικούς. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης χρειάζονται έως και επτά ώρες, κυρίως για ασθενείς και νεογνά, τα οποία θα κατευθυνθούν κατά πληροφορίες στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Φωτιά

Το επιχειρησιακό σχέδιο είχε ενεργοποιηθεί από το περασμένο Σάββατο, οπότε και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, τότε αποφεύχθηκε η εφαρμογή του γιατί άλλαξε η φορά του ανέμου. Πλέον, όμως, η εκκένωση του νοσοκομείου είναι αναγκαία.

Στο πλαίσιο αυτό, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονταν τα νοσοκομεία Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, καθώς επίσης και κάποια της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται περίπου 220 άτομα, συμπεριλαμβανομένων νεογνών και ασθενών στις ΜΕΘ.

Φωτιά στον Έβρο: Νεκρός στη Διαδιά

Απανθρακωμένος βρέθηκε άνδρας στο δάσος της Δαδιάς. Το πτώμα ανακαλύφθηκε στη διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλη φωτιάς.

Το evros-news.gr γράφει ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο άνδρας βρέθηκε στην περιοχή της Λευκίμμης απ’ όπου πέρασε η φωτιά, κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ.

Πιθανόν πρόκειται για μετανάστη που κινούνταν στην περιοχή, μαζί με δεκάδες άλλους.

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η αστυνομία.

Φωτιά στον Έβρο: Προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σε αυξημένη ετοιμότητα όλοι οι Υγειονομικοί Σχηματισμοί των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ήδη έχιουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Βάσει έγκυρων πληροφοριών ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Νωρίτερα, οι φλόγες που έκαιγαν στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. σε μήκος χιλιομέτρων, άρχισαν να απειλούν αρχικά και να μπαίνουν στα χωριά.

Στον Άβαντα παρά τις αντιπυρικές ζώνες και τις προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά μπήκε το βράδυ μέσα στο χωριό. Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αισύμη, Παλαγία και Κίρκη, που βρίσκονται κοντά στην περιοχές που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά.

https://youtu.be/L0e6tkb8UYI

Με ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στην πλατεία της Παλαγίας στα λεωφορεία, απ’ όπου μεταφέρθηκαν προς Αλεξανδρούπολη.