Εστίες φωτιάς σε διάσπαρτα σημεία, αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν αυτή την ώρα σε Λουτράκι και Σαρωνίδα, ενώ στα Δερβενοχώρια μαίνεται η δυσκολότερη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Στα Δερβενοχώρια, σε δύσβατη περιοχή όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι 140 πυροσβέστες δίνουν συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Προσώρας δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Αν και στο Λουτράκι Κορινθίας η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή της Δευτέρας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες προς τον Άγιο Χαράλαμπο. Έχει εκκενωθεί ένας οίκος ευγηρίας και μια παιδική κατασκήνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δυτικό μέτωπο η εικόνα της φωτιάς είναι καλή, στα νότια προς την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών το μέτωπο έχει οριοθετηθεί ενώ υπάρχει ενεργό κομμάτι στα βόρεια της περιοχής Καλλιθέα, όπου έγινε η κυρία προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται με το πρώτο φως την Τρίτη.

Τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, έχουν κινητοποιηθεί από κοινού με ένα ελικόπτερο.

Ο πρώτος απολογισμός, καταγράφει περισσότερα από 1.000 στρέμματα δάσους να έχουν καταστραφεί.

Στη Σαρωνίδα συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών

Στη φωτιά στη Σαρωνίδα υπάρχουν μικρές εστίες που απασχολούν έντονα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου κατά τις 3 τα ξημερώματα, το μέτωπο «φούντωσε» σε αρκετά σημεία προκαλώντας νέα ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Οι διακοπές ρεύματος αποκαθίστανται από το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο ακόμα το ζήτημα ηλεκτροδότησης είναι έντονο τόσο σε περιοχές της Σαρωνίδας όσο και στον Όλυμπο, στο Λαγονήσι.

Το έργο των πυροσβεστών έκανε ακόμα πιο δύσκολο το γεγονός ότι οι άνεμοι – αν και σε μικρότερη ένταση – συνέχιζαν να φυσούν, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι αυτό θα συνεχιστεί και καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Όπως ανακοινώθηκε περίπου στις 7:30 το πρωί της Τρίτης «στη Σαρωνίδα αντιμετωπίστηκαν διαφορετικές εστίες υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις με 230 πυροσβέστες επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 76 οχήματα να δίνουν τη μάχη στο έδαφος ενώ από αέρος ρίψεις νερού κάνουν τρία ελικόπτερα και έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο».

Στην περιοχή του Λαγονησίου και της Σαρωνίδας, πάντως, σημειώνεται ότι δεν απετράπη η καταστροφή κατοικιών, αλλά και εγκαταστάσεων φιλοξενίας ζώων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη, ο συγκεκριμένος δήμος, με 30.000 και πλέον μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο υπερτριπλασιάζονται ξεπερνώντας τους 100.000, μέσα σε μερικές ώρες υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας.