Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι μονιμά παρούσα στην τοξικότητα και το διχασμό αλλά απούσα από την κοινωνία.

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ψηφίζει τα νομοσχέδια. «Πώς απαντάτε κυρίες και κυριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Απόντες ήσασταν και από τις αυξήσεις στα στελέχη των ΕΔ. Απόντες και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Παίρνετε διαζύγιο με την κοινωνία, είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και τον διχασμό αλλά απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνία», είπε και αποκάλυψε ότι ήδη 700.000 είναι οι αιτήσεις για το market pass.

«Η στήριξη των  αδύναμων αποτελεί προτεραιότητα και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση του market pass που θα καλύπτει το 10% όλων των βασικών μηνιαίων εξόδων κάθε οικογένειας για το επόμενο εξάμηνο. Είναι ένα ακόμα σημαντικό ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στο διεθνές κύμα ακρίβειας. Μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση ότι είναι ψυχούλα το market pass ενώ έχουν ήδη ξεπεράσει τις 700.000 αιτήσεις. Εκτιμώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πολύ περισσότερο και επόμενες μέρες. Βρίσκεται στη Βουλή η τροπολογία που δίνει τους πολίτες μεγαλύτερη προστασία σήμερα που μέσω του εξωδικαστικού δεν είχαν».

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε:

-Υπογραμμίζω την σημασία που έχει το σημερινό νομοσχέδιο αλλά και οι τροπολογίες. Έρχεται να ωφελήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες ολόκληρες βρισκόντουσαν σε καθεστώς ομηρίας, με τις περιουσίες τους μετέωρες υπό αμφισβήτηση και δεύτερον το νομοσχέδιο λύνει με διαφάνεια και δικαιοσύνη έναν γόρδιο δεσμό μεταξύ κράτους και πολιτών που διαρκεί από την ίδρυση του. Ορίζεται ότι για να εγείρει αξιώσεις ένας ιδιώτης πρέπει να έχει τίτλους για 30 χρόνια ή να εργάζεται για πάνω από 40 ρυθμίζονται αντιφάσεις που ευθύνεται το ίδιο το κράτος

-Η στήριξη των  αδύναμων αποτελεί προτεραιότητα και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση του market pass που θα καλύπτει το 10% όλων των βασικών μηνιαίων εξόδων κάθε οικογένειας για το επόμενο εξάμηνο. Είναι ένα ακόμα σημαντικό ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στο διεθνές κύμα ακρίβειας.

-Όλοι έχουμε κουραστεί να ακούμε ξαναζεσταμένο ψέματα περί εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμό. Τα ακούμε από αυτούς θεσμοθέτησαν και μας είπαν ότι 25.000 πλειστηριασμοί δεν ήτανε και πολλοί. Τα μισά από εξυπηρετούμενα δάνεια αφορούν σπίτια και τα οκτώ στα δέκα από αυτά ρυθμίζονται. Και με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει δυνατότητα να φρενάρει και να παγώσει κάθε αρνητική εξέλιξη και να στηριχθεί από το κράτος και να ενταχθεί σε μία ευνοϊκότερη εξωδικαστική ρύθμιση.

-Με την τροπολογία παρατείνονται οι αμοιβές σε εργαζόμενους στην λάρκο και στα ναυπηγεία ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα ομογενών από την πρώην σοβιετική ένωση και καθιερώνονται φορολογικά κίνητρα σε όσους ασχολούνται σε εξαγωγές φυσικού αερίου. Και τέλος μία παρατήρηση και την αξιωματική συμπολίτευση πως απαντάτε σε όλα αυτά; Γυρίζοντας την πλάτη σας στην ψήφιση τους. Και πως απαντάτε εσείς σε όλα αυτά; Δεν ψηφίσατε το επίδομα στους ένστολους και σε άλλες ρυθμίσεις. Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και το διχασμό αλλά είστε μονίμως απόντες από την κοινωνία.

-Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη να προσπαθούμε ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν μαζί τους και μία νέα ανοίξη τον τόπο μας με μία ισχυρή δεύτερη εντολή για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.