Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το έγκλημα που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στη Στρατονίκη Χαλκιδικής και την αυτοκτονία του δράστη στη συνέχεια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, η 39χρονη κρατούσε αγκαλιά τον 8χρονο γιο της στο παιδικό δωμάτιο, την ώρα που δέχθηκε τους πυροβολισμούς από τον σύζυγό της.

Ο 36χρονος σκότωσε με καραμπίνα τη μητέρα δύο παιδιών κι αιτία γι αυτή του την πράξη ήταν το γεγονός ότι το θύμα τον είχε προειδοποιήσει ότι θα φύγει από το σπίτι.

Στη συνέχεια πήγε στο υπνοδωμάτιο, έβαλε την καραμπίνα στο στόμα του και πάτησε τη σκανδάλη δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Το φρικιαστικό είναι ότι το 8χρονο αγοράκι έμεινε για πέντε ώρες μέσα στο σπίτι με τους νεκρούς γονείς του και περπατούσε στα αίματα μέχρι που τελικά η γιαγιά του ανησύχησε που δεν απαντούσε κανείς στα τηλεφωνήματά της, πήγε στην οικία της οικογένειας και αντίκρισε το φρικτό θέαμα.

Ο μικρός, που τραυματίστηκε από θραύσματα και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Έγκλημα έπειτα από έντονη φόρτιση αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση, φέρνοντας στην επιφάνεια το μυστικό πίσω από την τραγωδία στη Χαλκιδική. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πρωταρχικό πισώπλατο χτύπημα με καραμπίνα και έπειτα τρεις ακόμη πυροβολισμούς από τον 39χρονο Δ.Κ. σε βάρος της 36χρονης συζύγου του Μ.Κ., μπροστά στα μάτια του μικρού τους γιου, ηλικίας 8 ετών.  

Το χρονικό και οι έρευνες

Η τραγωδία στη Χαλκιδική εκτυλίχθηκε συγκεκριμένα στον οικισμό Στρατονίκης του δήμου Σταγείρων-Ακάνθου. Εκεί ο πατέρας της τετραμελούς οικογένειας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, ενώ στιγμές αργότερα αυτοκτόνησε. Η ακριβής ώρα του θανάτου του ζευγαριού προσδιορίζεται είτε τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/5), είτε νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού, ειδοποίησε τις Αρχές γύρω στις 11:10 λίγο πριν το μεσημέρι. Αφορμή ήταν το τηλεφώνημα της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 12 ετών, η οποία είχε διανυκτερεύσει στο σπίτι της γιαγιάς της, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Όταν το κορίτσι δεν βρήκε κανέναν κατά την κλήση της, μετέφερε την ανησυχία της στη γιαγιά της και σε μία θεία της. Οι ενήλικες αναζήτησαν τους συγγενείς τους και έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πριν από τις Αρχές, οι συγγενείς επιχείρησαν να πάνε σπίτι, όπου βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη και λέγεται πως ζήτησαν τη συνδρομή τεχνικού για να ανοίξουν την πόρτα.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί αντίκρισαν ένα εφιαλτικό χάος που προμήνυε την τραγωδία στη Χαλκιδική. Ερεύνησαν ένα ένα τα δωμάτια. Από τη μία η γυναίκα είχε πολλαπλούς τραυματισμούς και ήταν πεσμένη μέσα σε μία λίμνη αίματος, ενώ αντιστοίχως ο σύζυγός της, ήταν σε παρόμοια κατάσταση.