Μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν πυροσβέστες, αστυνομικοί και βέβαια οι κάτοικοι περιοχών οι οποίοι απειλούνται από τα πολλά μέτωπα πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα. Η φωτιά στο Λουτράκι και στα Μέγαρα συνεχίζει να καίει ό,τι βρει στο πέρασμά της, ενώ οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στα Δερβενοχώρια δημιουργούν ανησυχία.

φωτιά

Τεράστιο είναι το μέτωπο στη Ρόδο μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Λάερμα που βρίσκονται περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού.

Δεν ξημέρωσε καλά η Τετάρτη για το Πανόραμα Λουτρακίου καθώς οι αναζωπυρώσεις έφεραν τις φλόγες μέσα στο οικισμό που χθες εκκενώθηκε προληπτικά. Η Πυροσβεστική προσπαθεί να κρατήσει τη φωτιά όσο πιο μακριά γίνεται από την Εθνική Οδό κι αυτός είναι και ο λόγος που διακόπτεται κατά διαστήματα η κυκλοφορία.

φωτιά

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο που απείλησε τα διυλιστήρια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά σε σχετική απόσταση ασφαλείας, ωστόσο η ανησυχία παραμένει και γι αυτό στο σημείο εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλη δύναμη.

Μεγάλη μάχη δόθηκε το βράδυ και στο μέτωπο της Βλυχάδας στα Μέγαρα. Η φωτιά έφτασε μέχρι την Εθνική Οδό ενώ σε άλλο σημείο πλησίασε απειλητικά και στο πεδίο βολής Κανδύλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

φωτιά

Στα λίγα ευχάριστα, η πολύ καλύτερη κατάσταση που παρατηρείται στη Μάνδρα. Σύμφωνα με το Open αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αν και πάντα υπάρχει ανησυχία για αναζωπυρώσεις λόγω της έντασης των ανέμων.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα σε όλες τις περιοχές που μαίνονται πυρκαγιές. Το δύσκολο για την Πυροσβεστική δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες, αλλά και το πώς θα διαχειριστεί τις δυνάμεις της με τόσες πολλές πυρκαγιές να μαίνονται.

φωτιά

Όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, η σημερινή μέρα προμηνύεται εξίσου δύσκολη λόγω ισχυρών ανέμων γι αυτό και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Άνοιξε η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

Κλειστή παραμένει η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.