Αν για όλους τους ουδέτερους παρατηρητές τα όσα συνέβησαν χθες στη Νέα Αγχίαλο αποτέλεσαν μια σοκαριστική εξέλιξη, σε όσους έζησαν από κοντά όσα έφερε η φωτιά, θα παραμείνουν εφ όρου ζωής αξέχαστα.

Κάτοικοι, επισκέπτες και ξένοι τουρίστες βίωσαν ένα σκηνικό πολέμου με εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της ΠΑ και εκκένωση διά θαλάσσης και η Νέα Αγχίαλος μοιάζει σήμερα με έρημη πόλη, με την αντιδήμαρχο Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, να παραδέχεται ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει ο κόσμος.

φωτιά

«Το χειρότερο από όλα ήταν οι εκρήξεις. Ήταν τραγικό. Φοβηθήκαμε όλοι. Άμεσα κάτοικοι και τουρίστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, και, είτε δια θαλάσσης, είτε με λεωφορεία, είτε με αυτοκίνητο, απομακρύνθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ δίνοντας ένα στίγμα από την πόλη της Μαγνησίας.

φωτιά

Η φωτιά είχε δύο ενεργά μέτωπα όλο το βράδυ. Το ένα ήταν στις Μικροθήβες και το δεύτερο στη Νέα Αγχίαλο και η Πυροσβεστική έδωσε μεγάλη μάχη για να τα περιορίσει.

Φωτιά στην Άρτα

Μια καινούργια πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην Άρτα και έθεσε σε συναγερμό τις αρχές καθώς ήταν μεγάλη, ενώ επικρατούσαν και ισχυροί άνεμοι. Στη μάχη ρίχτηκαν 50 πυροσβέστες, 16 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα για να αποτρέψουν την επέκταση ενός μετώπου που έκαιγε ανάμεσα στους οικισμούς Παντάνασσας και Ανωγειατών.

Στα ευχάριστα, αν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει έναν τέτοιο χαρακτηρισμό όταν η φωτιά στη Ρόδο καίει για παράδειγμα για 11η μέρα, το γεγονός ότι όλα τα μέτωπα έχουν καλύτερη εικόνα. Μια και η αναφορά στη Ρόδο, ένα πρόβλημα αποτελεί η κατάσταση στο Βάτι, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ πιο φυσιολογικά από ότι προ διημέρου.

φωτιά

Σε Κέρκυρα, Κάρυστο και Λαμία η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε γρήγορα χθες και η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κύμη κοντά στο νοσοκομείο.

φωτιά