«Μαύρες» είναι οι τελευταίες δέκα ημέρες στη Ρόδο με τη φωτιά να έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή. Πυροσβέστες, εθελοντές, απλοί κάτοικοι δίνουν καθημερινά μάχη, ωστόσο ο αγώνας είναι άνισος και τεράστια έκταση έχει γίνει στάχτες.

Αν μη τι άλλο, όμως, υπήρξε και μια στιγμή ελπίδας, χαράς, χαμόγελων. Ήταν όταν εθελοντές βρήκαν μέσα στη φωτιά ένα νεογέννητο ελαφάκι το οποίο διέσωσαν και περιέθαλψαν.

Φανερά εξουθενωμένο και σε κακή κατάσταση, δεν δεχόταν ούτε νερό σύμφωνα με τη Ροδιακή, όμως σιγά σιγά ηρεμεί παρότι δεν έχει κοντά τη μητέρα του που δεν τα κατάφερε.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση – είπε μιλώντας στη Ροδιακή ο κος Στέργος Σεντονάς. Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης. Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε “Νικήτα”».

Μέσα σε λίγες ώρες όχι κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε – κατέληξε ο κος Σεντονάς.».