Αδύνατον φαίνεται πως είναι να ησυχάσει η πυροσβεστική καθώς δεν υπάρχει μέρα που να μην εκδηλώνεται ή μαίνεται τουλάχιστον μία μεγάλη φωτιά. Πάνω που η κατάσταση χθες έδειχνε… φυσιολογική μετά από πολλά 24ωρα, μια νέα πυρκαγιά που ξεκίνησε στη Χίο, ήρθε να θέσει σε εγρήγορση το σώμα.

Η φωτιά αυτή τη φορά άρχισε από τροχαίο με όχημα να πέφτει σε τοίχο να τυλίγεται στις φλόγες κι αυτές να μεταπηδούν αστραπιαία σε δάσος στο χωριό Κατάβαση.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλη έκταση και μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω 112 στα χωριά Κατάβαση και Διευχά.

Για να περιοριστεί το μέτωπο έφτασαν στο νησί πυροσβέστες από τη Λέσβο και την Αθήνα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις από πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τροχαίο εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα και στον Βαρνάβα Αττικής. Χάρη στην άμεση επέμβαση πυροσβεστικών που βρίσκονταν στην περιοχή από νωρίτερα μετά από εκδήλωση δύο άλλων πυρκαγιών και υπό τον φόβο πιθανών εμπρησμών, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο και σβήστηκε. Χρειάστηκε πάντως να σηκωθούν εναέρια αργά το απόγευμα, καθώς και να πέσουν στη μάχη κάτοικοι του χωριού.