Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα ο πόλεμος να διαρκέσει για χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει την εμμονή της να υποτάξει την Ουκρανία και τον λαό της».

Όπως συμπλήρωσε η Baerbock, η Ουκρανία θα χρειαστεί επιπλέον οπλισμό το επόμενο καλοκαίρι από τους φίλους της, τονίζοντας πως η στήριξη προς το Κίεβο είναι απαραίτητη και για όσο χρειαστεί.

Η Κριμαία είναι τμήμα της Ουκρανίας

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως ο Vladimir Putin είχε την αυταπάτη πως θα κατακτούσε την Ουκρανία πολύ απλά, επαινώντας το θάρρος και την ψυχή των Ουκρανών να αγωνιστούν για την ελευθερία.

Όσον αφορά την Κριμαία, η Baerbock είπε πως «είναι τμήμα της Ουκρανίας». Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνώρισε ποτέ την παράνομη προσάρτησή της στη Ρωσία το 2014 και ως τούτου οι ουκρανικές προσπάθειες ανακατάληψής της είναι δικαιολογημένες.

Ενεργειακός πόλεμος με στόχο την κοινωνική διαίρεση της Ευρώπης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει την Ευρώπη, στο πεδίο της ενέργειας και όπως εξήγησε η Baerbock, στόχος της Μόσχας είναι η κοινωνική διαίρεση της Ευρώπης. «Αυτό ακριβώς είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε» αναφέρει η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών.

Ως προς τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 εκτιμά ότι λειτουργούν ως «όπλα» στα χέρια του Putin στο πλαίσιο ενός «υβριδικού πολέμου».«Διερωτώμαι ενίοτε αν κάποιοι έχουν καταλάβει ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι με κανόνες και ότι δεν πρόκειται για ξαφνικά προβλήματα στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο. Εάν ο Putin δεν παραδίδει φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 1 γιατί να το κάνει μέσω του Nord Stream 2;».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Έγκλημα στην Κυψέλη: Άνδρας μαχαίρωσε 36χρονη από το Μπαγκλαντές

«Με λίγη φέτα όλα γίνονται καλύτερα» γράφουν οι New York Times και μοιράζονται λαχταριστή συνταγή

Ένα επιτυχημένο καλοκαίρι: Η Ελλάδα 3η χώρα παγκοσμίως στις τουριστικές αφίξεις με αεροπλάνο