Μια υπόθεση που κράτησε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα δεδομένου του πόσο πολύκροτη ήταν, έφτασε στο τέλος της. Η Ghislaine Maxwell, επί χρόνια συνεργάτιδα του Jeffrey Epstein, κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για τις 5 από τις 6 κατηγορίες που της είχαν απαγγελθεί και για τις οποίες δικαζόταν. Κεντρική κατηγορία η σωματεμπορία νεαρών και ανήλικων κοριτσιών, τις οποίες κατεύθυνε στο σπίτι ή το γραφείο του Epstein για να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την 60χρονη Ghislaine Maxwell ανακοινώθηκε ύστερα από πέντε μέρες διαβουλεύσεων από τους 12 ενόρκους και η καταδίκη της την στέλνει με ισόβια κάθειρξη στη φυλακή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ποινή της.

Η καταδίκη της Ghislaine Maxwell κλείνει την υπόθεση Jeffrey Epstein, που ξεκίνησε με τη φυλάκισή του και τη δολοφονία του στις φυλακές και συνεχίστηκε με τις άπειρες αποκαλύψεις για παιδεραστία, με τον Epstein να συνδέεται με τον Donald Trump και τον γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ, τον Πρίγκιπα Andrew.

Στη δίκη που κράτησε μερικούς μήνες, κατέθεσαν 4 γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί από τον Epstein από το 1994 μέχρι το 2004, με την Ghislaine Maxwell να φέρεται να τις είχε οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Ανάμεσα τους η Annie Farmer που δήλωσε πως «είμαι ανακουφισμένη και ευγνώμων που το δικαστήριο αναγνώρισε το μοτίβο της αρπακτικής συμπεριφοράς της. Ελπίζω η ετυμηγορία να φέρει ηρεμία σε όλους όσοι τη χρειάζονται και να δείξει πως κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο». Ο δικαστής Damian Williams, από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, υποδέχτηκε με ικανοποίηση την ετυμηγορία και εξήρε τη γενναιότητα των θυμάτων που μίλησαν.

Η ένοχη δεν έδειξε κανένα σημάδι μετάνοιας ή οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος στο άκουσμα της ετυμηγορίας το μεσημέρι της Τετάρτης και το μόνο που έκανε, ήταν να πιει ένα ποτήρι νερό. Εννοείται πως η δικηγορική της ομάδα ετοιμάζει την έφεση και εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Maxwell είναι αθώα, σύμφωνα με τον αρχιδικηγόρο της Bobbi Sternheim.

Η Ghislaine Maxwell βρέθηκε ένοχη για τις κατηγορίες της σωματεμπορίας ανηλίκων, της μεταφοράς ανηλίκων με την πρόθεση να συμμετέχει σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, της συνωμοσίας για να μεταφέρει ανήλικες, της συνωμοσίας για να πουλάει τα σώματα ανηλίκων προς σεξουαλική δραστηριότητα και της συνωμοσίας για να προσελκύει ανήλικες ώστε να ταξιδεύουν μαζί της για να συμμετέχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις.

Πηγή: bbc.com