Έως και 55 χρόνια φυλάκισης απαιτεί το κατηγορητήριο της Ghislaine Maxwell, με μίνιμουμ ποινή τα 30 έτη. Η 60χρονη πρώην κοσμικός της υψηλής κοινωνίας κρίθηκε ένοχη για υποκίνηση κυκλώματος sex trafficking που μεταξύ άλλων μετέφερε και παιδιά στο ιδιωτικο νησί του Jeffrey Epstein. 

Η Maxwell θα περάσει ξανά ακροαματική διαδικασία την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα της ανακοινωθεί πόσα είναι τα χρόνια φυλάκισης που θα της επιβληθούν για τις κατηγορίες σωματεμπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανή έφερνε ανήλικα κορίτσια και στο ιδιωτικό νησί του Jeffrey Epstein, ο οποίος κρίθηκε και εκείνος ένοχος για σωματεμπορία και ασέλγεια σε ανήλικους. Λίγο καιρό μετά την προφυλάκισή του, βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης όπου και κρατείτο. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο θάνατός του μπορεί να οφείλεται και σε ανθρωποκτονία, καθώς ο ίδιος είχε πολλούς διάσημους «κολλητούς» οι οποίοι σταμάτησαν να έχουν επαφές μαζί του μετά το σκάνδαλο, ανάμεσά τους ο Πρίγκιπας Andrew και ο πρώην Πρόεδρος Bill Clinton.

Οι δύο τους, η Maxwell και ο Epstein, έκαναν δημόσιες εμφανίσεις ως ζευγάρι και μόνο εκείνοι γνωρίζουν την πραγματική σχέση που είχαν.

Οι δικηγόροι της Ghislaine Maxwell υποστηρίζουν ότι η ποινή της θα πρέπει να είναι κάτω των 20 ετών καθώς όπως υποστηρίζουν «κατηγορείται ως εξιλαστήριο θύμα για τα εγκλήματα του Epstein καθώς εκείνος δεν βρίσκεται στην ζωή». Ακόμη, δικαιολογούν όσα έχει κάνει με αφορμή ότι ήταν «παραμελημένη» κατά την παιδική της ηλικία.

«Είχε μία δύσκολη και τραυματική παιδική ηλικία. Υπέφερε από τον νάρκισσο και απαιτητικό πατέρα της» αναφέρουν οι συνήγοροι υπεράσπισής της. «Αυτό την έκανε ευάλωτη στον Epstein, τον οποίον συνάντησε λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα της. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της. Δεν θα το ξανά επαναλάβει».

Από την άλλη, το κατηγορητήριο αναφέρει πως πρόκειται για μία γυναίκα η οποία «όχι μόνο έδειχνε κατάφωρη απαξίωση προς κάθε άλλο ανθρώπινο ων αλλά η πρακτικές της για να προσεγγίσει θύματα σε ευάλωτη κατάσταση δείχνει το πως έβλεπε τον κόσμο. Συμπεριφερόταν στα νεαρά αυτά κορίτσια σαν να ήταν αναλώσιμα αντικείμενα».

«Διακινούσε κορίτσια για πάρα πολλά χρόνια και διαχειριζόταν ένα τεράστιο κύκλωμα trafficking».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αποκάλυψη: Ανάγκαζαν πρόσφυγες στον Έβρο να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις παράνομων pushbacks

Θεσσαλονίκη: Το δράμα πίσω από την αυτοκτονία της μητέρας και του γιου της

G7: Μετά τη Ρωσία, η Κίνα – Το πρότζεκτ που τα βάζει με τον Xi Jinping