Στον αστερισμό του Παύλο Πολάκη βρίσκεται μια ολόκληρη παράταξη, η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία, ενδίδοντας στον λαϊκισμό, εξέθρεψε ένα τέρας που τώρα ξέφυγε από τον δικό της έλεγχο και αυτονομήθηκε. Ο Παύλος Πολάκης είναι ο Φρανκενστάιν του Αλέξη Τσίπρα και αφού έπληξε βαθύτατα τον ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του πριν μερικές μέρες για τον υποψήφιο Μανώλη Χαιρετάκη, ρίχνει ένα ακόμα χτύπημα με μια γκεμπελικού τύπου ανάρτηση.

Ο κ. Πολάκης προχώρησε σε μια ανάρτηση όπου δείχνει τις φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζικών και ζητάει το τέλος τους για να είναι «αλλιώς αυτή τη φορά», θέλοντας να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και στην αντίστοιχη δήλωση που έκανε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Στις εκλογές του 2015 το μότο ήταν το «Πρώτη Φορά Αριστερά» και κατ΄επέκταση το «με μας θα είναι αλλιώς». Υιοθετώντας μόνος του το μότο «Έτσι θα είναι αλλιώς», ο κ. Πολάκης στοχοποίησε 15 εκπροσώπους του Τύπου, τους 13 δικαστές που συμμετείχαν στην απόφαση ενοχής του Νίκου Παππά, τους 4 διοικητές των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Για τον τελευταίο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστεράς θα προχωρήσει σε «κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!»

Ως προς τους δημοσιογράφους, οι φωτογραφίες και τα ονόματα που περιλαμβάνει στην απειλητική του ανάρτηση αφορούν στους: Νίκο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρη Καμπουράκη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Αυτιά, Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Στραβελάκη, Τάκη Χατζή, Θανάση Μαυρίδη, Νίκο Ευαγγελάτο, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιώργο Παπαδάκη, Αλέξη Παπαχελά και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο κ. Πολάκης

«ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4)

Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!

-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !
Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!».

Η καταληκτική πρόταση που χρησιμοποιεί ο κ. Πολάκης μόνο ως αυτοαναίρεση της ανάρτησής του μπορεί να λειτουργήσει, μιας και κάθε άλλο παρά προοδευτική είναι η προσπάθεια του να στοχοποιήσει δικαστικούς, απειλώντας επί της ουσίας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κάτι που μόνο από απολυταρχίες έχουμε δει στο παρελθόν.

Στην περίπτωση του κ. Πολάκη δεν υπάρχει καμία Αριστερά και καμία Δεξιά, όπως πριν λίγες εβδομάδες στο μυαλό του κ. Σπίρτζη η Δημοκρατία ήταν ένα κτήμα του ΣΥΡΙΖΑ που το επανέφερε με το καλό ή με το άγριο. Υπάρχει μόνο η επιβολή της δικής του άποψης, το «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Σε τέτοιο βαθμό όμως, που ο Τραμπ και ο Μπολσονάρου μπροστά του μοιάζουν με προοδευτικές δυνάμεις.

«Άγριο» ο ένας, «καθαρίσουμε» ο άλλος και είναι πια σαφές πως η Κουμουνδούρου αδυνατεί να ελέγξει τα στελέχη της και υποσκάπτει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια του να ενισχύσει τη δυναμική του εν όψει εκλογών.

Ο Πολάκης είναι το απότοκο του εναγκαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ με τον νεολαϊκισμό, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην καταδικάζει ποτέ μέχρι την περασμένη εβδομάδα τον βουλευτή του και υπουργό Υγείας στην κυβέρνηση του, αλλά να τον αποκαλεί απλώς…αψύ. Ξέρετε πολλούς αψίκορους ανθρώπους να κάνουν λόγο για «καθάρισμα»;

Κι ο Χίτλερ τον Γκέμπελς αψύ πρέπει να τον αποκαλούσε όταν κυνηγούσε δημοσιογράφους και είχε νομοθετήσει το Schriftleitergesetz, ειδική διάταξη που απαγόρευε σε μη Άριους να γίνουν δημοσιογράφοι και καταργούσε την ελευθερία του Τύπου.

Ο αυταρχισμός και ο λαϊκισμός, μπορεί να μην φαίνονται κοντινά, αλλά αδερφάκια είναι και στο τέλος της ημέρας καταλήγουν στο ίδιο σπίτι. Ίσως να κοιμούνται και στο ίδιο δωμάτιο. Ο Τσίπρας επέτρεψε στον Πολάκη να καταργήσει κάθε έννοια κοινωνικών συμβάσεων και τώρα, μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές, βλέπει το ίδιο του το δημιούργημα να αποκαθηλώνεται.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Αυτή η ανάρτηση του Πολάκη προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Από εκείνον έγινε παραγγελία στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, ώστε να ξεκινήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Να σημειωθεί πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών, αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Δεδομένου ότι ο Πολάκης είναι βουλευτής ακόμα, ο φάκελος του θα αποσταλεί στη Βουλή και θα «τρέξουν» από εκεί οι διαδικασίες. Υπενθυμίζεται επίσης πως πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε από τη Βουλή η άρση ασυλίας του κ. Πολάκη.

«Τελείωσε» εαυτόν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Η ανάρτηση του Πολάκη προκάλεσε έντονους τριγμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, με την Κουμουνδούρου να διαρρέει πως στην ουσία ο Πολάκης τράβηξε χωριστό δρόμο από το κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Στελέχη του κόμματος αναφέρουν πως ήταν καιρός ο Πολάκης να τιμωρηθεί και να τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μιας και για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, κι ενώ υπάρχει προεκλογική προετοιμασία, έκανε κάτι που αποτελεί πλήγμα στην εικόνα του κόμματος και στην αξιοπιστία που θέλει να μεταδώσει στο εκλογικό σώμα.

Το τέλος του Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ θα είναι από τη μία ζήτημα απώλειας, αφού ο Χανιώτης βουλευτής είχε λάβει 15.000 ψήφους στον νομό Χανίων στις εκλογές του 2019 και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει ψηλά τον πήχη στην Κρήτη. Από την άλλη όμως, αποτελεί και μια ευκαιρία για να καθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα στιγματισμένα πολιτικά πρόσωπα που φέρουν την στάμπα του λαϊκισμού και ελάχιστο κύρος αποπνέουν στον μέσο πολίτη.