Μία γεύση από το… Grand Theft Auto σε… ζωντανή εκτέλεση πήραν οι κάτοικοι της Πεύκης τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/5). Τουλάχιστον δύο άνδρες είχαν εμπλακεί σε κλοπή αυτοκινήτου, όμως μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τους «μυρίστηκε».

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 01:45, όταν επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. παρατήρησε πως σε έναν ιδιαίτερα στενό δρόμο μία μηχανή μεγάλου κυβισμού και ένα όχημα κινούνταν παράλληλα με τους οδηγούς να συνεννοούνται για άγνωστο ζήτημα.

Οι αστυνομικοί τους πλησίασαν και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, με τους οδηγούς των οχημάτων να πατούν γκάζι. Οι αστυνομικοί έδωσαν σήμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης στη 01:50 πως ξεκινούν καταδίωξη.

Οι δρόμοι ήταν ιδιαίτερα «κλειστοί» και η ταχύτητα που είχαν αναπτύξει καταδιωκόμενοι ήταν επικίνδυνη, που… προφανώς πίστευαν πως ζουν το Grand Theft Auto στην πραγματικότητα. Από θαύμα δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός. Τα συνολικά τέσσερα οχήματα κινήθηκαν περιμετρικά του άλσους Κατσίμπαλη με τη μηχανή και το έτερο ύποπτο όχημα να αλλάζουν κατεύθυνση. Η μηχανή προς Λυκόβρυση και το αυτοκίνητο προς Κηφισιά.

Όμως η τύχη κάπου στερεύει και στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν… cheats. Το αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς Κηφισιά, μπαίνοντας στην οδό Μάρκου Μπότσαρη συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Η απόσταση όμως από τους αστυνομικούς ήταν τέτοια που έδωσε στον οδηγό την ευκαιρία να επιχειρήσει να διαφύγει πεζός στα στενά.

Οι Αρχές κατά πληροφορίες προχώρησαν σε μία προσαγωγή, ενώ έχει κινηθεί η διαδικασία για την ταυτοποίηση των καταδιωκόμενων. Η Ασφάλεια έχει αναλάβει για τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού ώστε να διαμορφώσει εικόνα για την ταυτότητα των δραστών.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο που πήρε μέρος στην καταδίωξη, ήταν κλεμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες βρήκαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί μέχρι το πρωί πως του είχαν κλέψει το όχημά του.