Από το 2020 μέχρι πρόσφατα, ο κορωνοϊός ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός στον τομέα της υγείας, όσον αφορά τις παθολογικές ασθένειες. Να, όμως, που πλέον η γρίπη είναι αυτή που απειλεί περισσότερο, όπως τουλάχιστον δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, η οποία έκανε λόγο και για έναν νέο ιό που βρίσκεται προ των πυλών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στον ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», «είναι γνωστό ότι από Νοέμβριο και μετά όλα τα χρόνια είχαμε ιώσεις, εκτός από τα δύο χρόνια που φορούσαμε τη μάσκα και ήμασταν πολύ προσεκτικοί και, βεβαίως, δεν είχαμε το ποσοστό όπως τώρα».

Προειδοποίησε, δε, πως προς το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων της γρίπης, που θα κρατήσει μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου, γι’αυτό και υπενθύμισε ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο, προκειμένου να το αντιμετωπίσει καλύτερα σε περίπτωση νόσησης.

Όσον αφορά τον κορωνοϊό και την γρίπη, φαίνεται πως ο Η1Ν1 απασχολεί και ανησυχεί περισσότερο, ειδικά μετά την αύξηση κρουσμάτων. Ανέφερε, μάλιστα, πως «εμφανίστηκαν 1.300 περιστατικά με γρίπη και οι παιδίατροι στα ιατρεία τους έχουν κάθε μέρα να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά».

Διαβάστε ακόμη: «Στροφή» από ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους: Άλλαξε από κατά σε υπέρ

Από την άλλη, ένας νέο ιός έχει κάνει την εμφάνιση του, ονόματι «ιός της Καμήλας» και προέρχεται από το Μουντιάλ. Η Ματίνα Παγώνη είπε πως είναι γνωστός από το 2012 και μεταδίδεται είτε με την επαφή με καμήλα είτε δια μέσω της αναπνευστικής οδού.

«Έχουμε και τον ιό της καμήλας, είχαμε και τα ποδόσφαιρα. Αυτό είναι αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής και το ξέρουμε από το 2012. Έχουμε παγκοσμίως από τότε 2.600 κρούσματα. Κολλάει είτε με την επαφή με την καμήλα είτε διά μέσου της αναπνευστικής οδού αν κάποιος έχει νοσήσει. Όσοι πήγαν στο Κατάρ ανεβήκανε και σε μια καμήλα, λογικό είναι. Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλο ποσοστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, βέβαια, πως είναι λιγότερο μεταδοτικός, ωστόσο περισσότερο θανατηφόρος, αφού ένα στους τρεις ασθενείς πεθαίνει.