Mε ηλεκτρονικό βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελία.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τον όρο, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζει πως «δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση,  αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή, γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωώτητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».

Παντσέρι και Τζόρτζι μοιραζόντουσαν το ίδιο κελί

Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Τα κύρια ερωτήματα που προκύπτουν:

  1. Πώς οι βασικοί πρωταγωνιστές μπήκαν στο ίδιο κελί;
  2. Αντάλλαξαν πληροφορίες;
  3. Τι συνέπειες μπορεί να έχει για την Εύα Καϊλή;

Η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας για την αποφυλάκιση Τζόρτζι

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F.G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F.G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του Τμήματος Κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής. Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτία Τύπου.