«Διπλή» παρακολούθηση από την ΕΥΠ σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ, καταγγέλλουν οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας του αδικοχαμένου δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος (και μέχρι πρότινος δημοσιογράφος) Σπύρος Χαριτάτος, μιλώντας σε εκπομπές του Alpha και του Mega, σημείωσε πως ο Καραϊβάζ παρακολουθούνταν για πάνω από τέσσερις μήνες από την ΕΥΠ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, μέχρι τη νομιμοποίηση της διαδικασίας, η οποία διήρκησε μόλις δύο μήνες.

«Διαπιστώνουμε διαβάζοντας μία συγκεκριμένη δικογραφία που εμπλεκόταν το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία αποσκοπούσε στο να διασυρθεί δημοσιογραφικά ο Γιώργος Καραϊβάζ και να απαξιωθεί στις αποκαλύψεις που έκανε εκείνη την περίοδο», είπε ο δικηγόρος. «Διαπιστώθηκε πως την περίοδο Απριλίου – Μαΐου 2016 ήταν σε διαρκή επισύνδεση, χωρίς να υπάρχει καμία εισαγγελική διάταξη από την ΕΥΠ».

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως μόνο για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς υπήρξε σχετική εισαγγελική διάταξη για την «διπλή» παρακολούθηση Καραϊβάζ, ενώ για τους εναπομείναντες μήνες δεν βρέθηκε κάτι σχετικό. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο ισχυρισμός του κ. Χαριτάτου, τονίζοντας πως η ΕΥΠ ζήτησε τον τερματισμό της παρακολούθησης επίορκων αστυνομικών επειδή μπλόκαρε το σύστημα, ενώ ζητήθηκε να συνεχιστεί η παρακολούθηση Καραϊβάζ.

«Σε έγγραφο η ΕΥΠ ζητά από την αρμόδια εισαγγελία να σταματήσει η διαρκής επισύνδεση 19 επίορκων αστυνομικών, διότι μπλόκαρε το σύστημα, πλην όμως τριών ατόμων, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Καραϊβάζ. Και οι τρεις τους είναι νεκροί», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Γιώργος Καραϊβάζ σκόπευε να δώσει στοιχεία στις Αρχές σχετικά με την Greek Mafia.

Κεντρικά πρόσωπα της έρευνας της ΕΥΠ, ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας και ο Δημήτρης Καπετανάκης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ο δεύτερος τον Δεκέμβριο του 2020.