Ένα ένα τα κομμάτια συνδέονται. Η επονομαζόμενη Greek Mafia, η Μαφία πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αρχίζει και σχηματοποιείται. Παίρνει μορφή, όπως αυτή καθορίζεται μετά τις πολύ σημαντικές συλλήψεις που σημείωσε η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα Παρασκευή (28/4).

Ο λόγος φυσικά για τα δύο άτομα, που είχαν ρόλο υποστηρικτικό στο σχέδιο εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Πρόκειται για πρόσωπα με βαρύ παρελθόν και ξεκάθαρες σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Είναι ελληνικής καταγωγής και ηλικίας 48 και 40 ετών, ενώ είναι αδέλφια.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σχεδίου, καθώς εκτιμάται πως οι δύο εκτελεστές του άτυχου δημοσιογράφοι ήταν ξένοι. Αλλοδαποί που πληρώθηκαν αδρά για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου και κατά τα φαινόμενα τα δύο αδέλφια ήταν εκείνα που έδειξαν τα κατατόπια στους πληρωμένους εκτελεστές.

Προ ημερών άλλωστε, από το ρεπορτάζ προέκυπτε πως άγνωστοι με ένα λευκό βαν κινούνταν προς την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας του δημοσιογράφου. Φαίνεται να χαρτογραφούσαν την περιοχή, ενώ παρείχαν κάλυψη στους εκτελεστές, χρησιμοποιώντας το ογκώδες όχημα ως προπέτασμα, κατά τη διαδρομή τους από την περιοχή (κατά προσέγγιση) της Νίκαιας μέχρι τον Άλιμο και τούμπαλιν. Αυτό φαίνεται να προκύπτει ως εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. από τα όσα έχει συλλέξει από το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και κυκλοφορίας, καθ’ όλη της διάρκεια της διαδρομής.

Η Μαφία πίσω από τη δολοφονία Καραϊβάζ όμως, έχει αφήσει και άλλα αιματοβαμμένα στοιχεία. Κι αυτό διότι το ένα από τα δύο αδέλφια που υποστήριξαν τους εκτελεστές, φέρεται να είχε συμμετάσχει σε μία πολύ κρίσιμη επιχείρηση για τη λεγόμενη Greek Mafia. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο φέρεται να έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη δολοφονία του Μανώλη Καραγιάννη (σ.σ. «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας») στα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Ο Μανώλης Καραγιάννης ήταν ο τελευταίος ενεργός «μεγάλος» του συνδικάτου εγκλήματος και ουσιαστικά ο θάνατός του στο Παλαιό Φάληρο πριν από κάποια χρόνια οδήγησε τις φατρίες της Μαφίας να κατεβάσουν τα όπλα και να προχωρήσουν σε ανακωχή.

Σημειώνεται δε, πως υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους δύο συλληφθέντες να έχουν σχέση και με τη δολοφονία του Dirty Harry. Ομιλούμε για τον επαγγελματία μποξέρ Χάρη Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι, έξω από γυμναστήριο. Ο πυγμάχος είχε ιστορικό εμπλοκής του με κυκλώματα προστασίας, ενώ ήταν ανιψιός του 58χρονου Μιχάλη Καπίρη, επίσης πυγμάχου, γνωστού με το προσωνύμιο «Κεφάλας». Και αυτός είχε δολοφονηθεί λίγους μήνες νωρίτερα έξω από σουβλατζίδικο στη Μεταμόρφωση. Ο «Κεφάλας», από τους παλιούς στο κουρμπέτι των κυκλωμάτων προστασίας, είχε σχέσεις και με άλλους δολοφονημένους όπως τον Γιάννη «Θείος Τζο» Σκαφτούρο, τον Καραγιάννη και άλλους…

Η λιτή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη Μαφία πίσω από τη δολοφονία του Καραϊβάζ

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».