Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στο κέντρο του Συντάγματος, εκτυλίχθηκαν εικόνες που προκάλεσαν δικαιολογημένες αντιδράσεις. Σε μια περίοδο που η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει, με την κυβέρνηση να παίρνει ημέρα με την ημέρα νέα μέτρα για τον περιορισμό της, το να συγκεντρώνονται δεκάδες άνθρωποι χωρίς μάσκα, είναι το λιγότερο επικίνδυνο.

Αναφερόμαστε στους Πακιστανούς, οι οποίοι γιόρτασαν την έλευση του χρόνου στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να τηρούν μέτρα ασφαλείας. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εξού και η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείνουν τα μεσάνυχτα, εώς ότου να μειωθεί ο πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας-Πακιστάν ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε πως οι Πακιστανοί δεν γνώριζαν ότι οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση τους δεν ήταν οργανωμένη, όπως αναφέρει, ενώ ζήτησε από υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να δείξει επιείκια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά.

Με εκτίμηση, SYED MOHAMMAD JAMIL, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας-Πακιστάν».

https://www.intronews.gr/nea-chronia-nea-metra-sto-epikentro-xana-i-estiasi/news/

Άδωνις Γεωργιάδης: Απαράδεκτες αυτές οι εικόνες

Νωρίτερα σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον συνωστισμό των Πακιστανών και χαρακτήρισε τις εικόνες που μεταδόθηκαν εντελώς απαράδεκτες.

Πρόσθεσε, επίσης, πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι τους έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρχει κάποια εκδήλωση λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο υπουργός.