Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να μην ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον βούρκο της τοξικότητας. Και παράλληλα να τοποθετήσει στα ψηφοδέλτιά της ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Ωστόσο, όπως διαμηνύουν από το στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος, όλοι οι υποψήφιοι θα ελεγχθούν και αν προκύψει κάτι τότε θα επανεξεταστεί η υποψηφιότητά τους. Κάτι που ήδη έγινε με την Μαρία Σπυράκη και ως φαίνεται ακόμα η υποψηφιότητά της βρίσκεται στον αέρα.

Λίγο διαφορετική είναι η περίπτωση της Σοφίας Νικολάου, η οποία έχει μια «ανοικτή» υπόθεση με το ΣΔΟΕ, για την οποία προφανώς έχει απαντήσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατέλθει στην επόμενη εκλογική μάχη, εφόσον η υπόθεση δεν κλείσει οριστικά. «Η κυρία Νικολάου έχει δώσει εξηγήσεις.

Ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ την αδικεί, θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται. Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη, σταθμίζονται και εξετάζονται σε μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα. Θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», σημείωσε, με αφορμή και το γεγονός ότι η κυρία Νικολάου έχει ανακοινωθεί ήδη από τη ΝΔ.

Με άλλα λόγια, γίνεται σαφές ότι η απόφαση του κυβερνώνοντος κόμματος θα κριθεί από τους αρμόδιους (Νέζης, Μαρινάκης, Μπρατάκος) θα κριθεί στις καθυστερήσεις, με δεδομένο ότι η τελική λίστα των υποψηφίων δεν έχει ανακοινωθεί. Και σίγουρα η ΝΔ δεν πρόκειται να πάρει κανένα ρίσκο.

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Νικολάου επανήλθε κάνοντας λόγο για ένα πόρισμα «παραγγελία». «Το πόρισμα όπως λέει ο κ. Βαξεβάνης είναι στα χέρια του. Αν αυτό δεν είναι παραγγελία που έχει δώσει ο ίδιος και ο Πολάκης, τι να πω;», είπε η Σοφία Νικολάου ενώ προανήγγειλε πως θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον «όλων όσων τη βάλλουν», συμπεριλαμβανομένων όπως είπε και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την ίδιο το πόρισμα δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα «της εμμονής» που έχουν μαζί της στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί, όπως λέει: «Έκανα συγκεκριμένη δουλειά στις φυλακές και ταλαιπώρησα ανθρώπους δικούς τους, όπως είναι αναρχικοί κι άλλες κλίκες εκεί και με αποκορύφωμα τον Κουφοντίνα. Έχουν εμμονή μαζί μου, αλλά σε αυτή την εμμονή θα βγω νικήτρια».