Μία σιδερένια μπάλα ξεβράστηκε στην παραλία Enshu της πόλης Hamamatsu στις ακτές του Ειρηνικού της Ιαπωνίας, προς έκπληξη των κατοίκων που έβαλαν με το μυαλό τους τα χειρότερα. Το ίδιο και οι αρχές που έβαλαν όλα τα μέσα προκειμένου να μάθουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες ογκώδες αντικείμενο.

Το μόνο που γνωρίζουν προς ώρας, είναι ότι δεν πρόκειται για νάρκη, επομένως τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί. Τι είναι όμως; Μπαλόνι ή UFO; Γιατί κάτι πρέπει να είναι. Όπως αναφέρει ο Guardian, οι εμπειρογνώμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κοίλο.

Εν πολλοίς, δεν πρόκειται ούτε για κατασκοπευτικό εργαλείο από την Βόρειο Κορέα ή την Κίνα, επομένως όλοι μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ.

Ιαπωνία: Τι συνέβη αφότου ξεβράστηκε η σιδερένια μπάλα

Αυτό το παράξενο αντικείμενο εθεάθη από μία γυναίκα που έκανε την βόλτα της λίγα μέτρα από την ακτή. Αμέσως κάλεσε τους αστυνομικούς, που έσπευσαν αμέσως στο σημείο και ξεκίνησαν τις διαδικασίες εξέτασης της. Η περιοχή προφανώς αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καλώντας και τους πυροτεχνουργούς για περαιτέρω έρευνα.

Άξιο αναφοράς είναι και η μαρτυρία ενός ντόπιου, ο οποίος κάνει τζόκινγκ σε τακτική βάση στην παραλία, λέγοντας πως δεν κατάλαβε πως η μπάλα βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής, κι αυτό γιατί βρίσκεται εκεί ήδη έναν μήνα.

«Είναι εκεί εδώ και έναν μήνα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο «NHK» και πρόσθεσε: «Προσπάθησα να το σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε». Κάποια στιγμή, η αστυνομία απέκλεισε μια ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την μπάλα, ενώ οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο.

Η παρουσία, πάντως, δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας -που υποδηλώνουν ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο- οδήγησαν στην εξήγηση ότι πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης που απλά είχε χαλαρώσει.