Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις Μαλένα και Ίριδα, αναφέρει ότι τα δύο παιδιά (ηλικίας 3,5 ετών και 6 μηνών αντίστοιχα) από την Πάτρα είχαν κοινή αιτία θανάτου. Πέθαναν από ασφυξία και όχι από παθολογικά αίτια, όπως αναγραφόταν μέχρι στιγμής. Το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά, που θα παραδοθεί σήμερα στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, καταλήγει ότι είχαν ασφυκτικό θάνατο λόγω της «φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)».

Όσον αφορά την περίπτωση της Ίριδας, το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια, ήταν αυτό που έδωσε τις αναγκαίες απαντήσεις. Το αίμα και τα υπόλοιπα υγρά όπως αποδείχτηκε από εξετάσεις, δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του βρέφους. Άρα προκύπτει πως το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού.

Όσον αφορά την Μαλένα, οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις της βγήκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που γράφτηκε ως αίτια θανάτου σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία, η οποία προήλθε από εξωγενή παράγοντα, δηλαδή από ανθρώπινο χέρι.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς», σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τονίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας » η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου και ο πατέρας της θα μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να συναντηθούν με τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών.

Οι γονείς της κατηγορούμενης υποστηρίζουν την αθωότητα της και θα κληθούν να πουν όλα όσα γνωρίζουν για τη σχέση του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Θα αναφερθούν στον ρόλο της Ρούλας ως μητέρα και στο πως διαχειρίστηκε το πρόβλημα υγείας της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, αλλά και τον θάνατο των τριών παιδιών, που συντάραξε την Πάτρα.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Emmanuel Macron: Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μετά την «ήττα» του στις βουλευτικές εκλογές

Ιστορικές εκλογές στην Κολομβία: Εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος από την Αριστερά

Fina: Ο παγκόσμιος οργανισμός κολύμβησης αποκλείει τις τρανς από γυναικείους αγώνες