Τραγικό φινάλε βρήκε ο δημοσιογράφος Ηλίας Νικολακόπουλος, καθώς σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιάς που έπαθε καθώς κολυμπούσε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλία Αχλάδι της Σύρου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν γύρω στις 13:00 όταν ο δημοσιογράφος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ κολυμπούσε σε ύπτια στάση και ξαφνικά σταμάτησε να κινείται.

Εκεί δίπλα υπήρχε ένα μικρό σκάφος που έσπευσε για να τον βοηθήσει, αλλά ήταν πια μάταιο, αφού είχε ήδη πεθάνει. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν άμεσα με το ασθενοφόρο, έκαναν προσπάθειες ανάνηψης από το σημείο που τον συνέλεξαν μέχρι το νοσοκομείο Σύρου όπου διακομίστηκε, αλλά οι γιατροί δε μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος αρθρογραφούσε για χρόνια σε εφημερίδες και είχε τη δική του εκπομπή στο Κόκκινο τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό για το οποίο είναι γνωστός και έμεινε στη μνήμη του κοινού, ήταν η επί χρόνια παρουσία του στο MEGA, στο πλευρό της Όλγας Τρέμη, στις ημέρες εκλογών για να αναλύσει το αποτέλεσμα και να παρουσιάσει δημοσκοπήσεις.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος είχε σπουδάσει μαθηματικά στην Αθήνα και μετά τη Λωζάννη και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την ακαδημαϊκή και δημοσιογραφική του ταυτότητα, κατείχε και τη θέση του προέδρου των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).

* Φωτογραφία: NDP

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την άνοδο των κρουσμάτων – Αύξηση και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δεν έθεσε κανένα θέμα εις βάρος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ – «Δεν θέλουμε μια απομονωμένη Τουρκία»

NATO: Τι σημαίνει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η στάση του Ερντογάν